Fundació ONCE, distingida per la Generalitat per l’atenció a les persones amb discapacitat en situacions d’emergència

 • Boletín: Nº 59 DESEMBRE 2021

  Temática: Fundación ONCE Moment del lliurament de la distinció de la Generalitat a Fundación ONCE  per la seva tasca en l'atenció a les persones amb discapacitat en situacions d'emergència a petició de #ProteccioCivil.

  La Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ha distingit públicament la Fundació ONCE per la seva tasca en l'atenció a les persones amb discapacitat en situacions d'emergència a petició de #ProteccioCivil. L’entrega de la distinció va tenir lloc el passat 19 de novembre durant lacte d´inauguració de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya de l´any acadèmic 2020-21, presidit per Joan Ignasi Elena, conseller d´Interior del govern català.

  En aquest sentit, des de la Generalitat van destacar la posada en marxa del curs MOOC sobre 'Atenció a la diversitat davant d'emergències a l'entorn forestal', una formació que forma part del projecte europeu CILIFO (Centre Ibèric per a la Recerca i Lluita contra els Incendis Forestals).

  Fundació ONCE aporta coneixement sobre l'atenció als col·lectius més vulnerables i sobre com es treballa respecte de les persones amb discapacitat. Així, es dota l'alumnat de coneixements bàsics sobre les característiques més habituals de les persones amb discapacitat i les seves necessitats durant una emergència, per ajudar-los a dissenyar plans de gestió inclusius.

  Permet conèixer aspectes com les característiques més generals dels incendis forestals, les mesures d'autoprotecció i les eines d'informació i comunicació disponibles per fer-hi front. A més, els ensenya a identificar els grups de persones més vulnerables i les necessitats que poden tenir en una emergència, així com aconseguir una millor comunicació amb elles i saber què són els productes de suport. Igualment, els alumnes reben algunes pautes per guiar persones cegues i evacuar persones amb mobilitat reduïda.

  Sobre el projecte CILIFO
  CILIFO és un projecte que té com a objectiu unificar els protocols i procediments, cobrir la formació i l'acreditació personal de l'operatiu d'extinció d'incendis i posar en marxa, a mitjà termini, un centre tecnològic referent a la innovació, divulgació, formació i acreditació.