‘Coral, entrenadora emocional', de Fundació ONCE, un conte per eliminar estigmes de la salut mental

 • Boletín: Nº 60 GENER 2022

  Temática: Fundación ONCE Captura de pantalla de la presentació online del conte 'Coral'.

  Fundació ONCE va presentar el 16 de desembre el conte 'Coral, entrenadora emocional', protagonitzat per una nena amb un trastorn bipolar que utilitza les classes de teatre per aprendre a gestionar les seves emocions i ajudar els altres a fer el mateix.

  La presentació d'aquesta història, que forma part de la col·lecció 'Contes que contagien il·lusió', va tenir lloc amb l'estrena d'un vídeo al canal de YouTube de la Fundació ONCE.

  A l'esdeveniment, amb format i entorn teatral, van ser les autores de la història, Maru García i Eva Latonda, les encarregades de presentar el vídeo i de narrar el conte.

  'Coral, entrenadora emocional' forma part de la col·lecció 'Contes que contagien il·lusió', un total de 13 històries protagonitzades per menors que s'allotgen a la biblioteca infantil de Fundació ONCE i que neixen de la idea original de Concausa per mostrar als nens què és la discapacitat i fomentar-hi valors com la no discriminació, el respecte o la tolerància.

  L'objectiu d'aquest conte, com el de la resta de la col·lecció, és que els més petits coneguin la discapacitat i, sobretot, la realitat que s'hi pot viure amb ella d'una manera normalitzada.

  Coral comparteix prestatgeria amb Pablo, Nacho, Aitor, Rosalía, Amador, Aurora, Silvina, Aneta, Calista, Regina, Ramón i Baltasar, que expliquen a través de les seves històries els seus desitjos de ser policies, tennistes, pilots d'aviació, espies, actors, locutors, ballarins, poetes, periodistes, cuiners, paleontòlegs o investigadors, en una sèrie realitzada per les autores Eva Latonda i Maru García.

  Tots els contes, traduïts al català, euskera, gallec i anglès, ofereixen una sèrie de manualitats per fer en família o com a recurs educatiu als centres escolars i estan disponibles a:

           Biblioteca Infantil Fundación ONCE.es