7.389 persones amb discapacitat troben feina el 2020 gràcies a Fundació ONCE i Inserta Empleo

 • Boletín: Nº 49 GENER 2021

  Temática: Fundación ONCE Una persona amb discapacitat al seu lloc de treball.

  Un total de 7.389 persones amb discapacitat han estat contractades al llarg de 2020 gràcies a la tasca d'intermediació que fa Fundació ONCE a través d'Inserta Empleo. Aquesta és una de les dades més destacats de l'estimació de tancament sobre el pla d'actuació de l'entitat analitzada divendres 18 de desembre durant la reunió del seu Patronat.

  En aquesta reunió, que va tenir lloc de manera on line sota la presidència de Miguel Carballeda, president de Fundació ONCE, es va analitzar l'actuació duta a terme per l'entitat des de la declaració de l'Estat d'Alarma el passat mes de març, quan per aconseguir els objectius marcats va haver d'adequar-se a la nova realitat de restriccions de mobilitat i reducció dels ingressos previstos.

  A més a amés, 11.457 persones amb discapacitat han rebut cursos, en línia o semi presencials, organitzats per Fundació ONCE a través d'Inserta Empleo. I es van crear 260 places ocupacionals.

  En total, al llarg del exercici actual, l'entitat ha pogut arribar a 31.741 persones amb discapacitat, gràcies a les mesures adoptades i les polítiques de flexibilitat aprovades per la Comissió Europea i la Unitat Administrativa del Fons Social Europeu (UAFSE).

  Formació
  Sobre el Pla d'Actuació per al pròxim exercici, es consolidarà el programa Per Talent Digital amb el desplegament de diferents opcions de formació. Aquestes opcions, com el programa mateix, estaran enfocades a respondre a la creixent demanda de candidats per cobrir llocs de treball amb perfils tecnològics i a contribuir a reduir la bretxa de competències digitals en el col·lectiu de persones amb discapacitat.

  Fundació ONCE continuarà treballant per tal de ser referent en els programes de suport a la formació superior, promovent l'educació inclusiva i desenvolupant iniciatives de beques i pràctiques per a joves universitaris amb discapacitat.

  A la trobada es va aprovar la incorporació d'Acciona al Patronat de Fundació ONCE en substitució de Microsoft. Acciona formarà part d'aquest òrgan en representació del sector empresarial i com a exemple en la integració de polítiques sobre discapacitat en tota la seva cadena de valor i estratègia operativa.