50 dones amb discapacitat rebran formació per accedir a llocs tecnològics amb el Programa RADIA

 • Boletín: Nº 45 SETEMBRE 2020

  Temática: Fundación ONCE Un total de 50 dones amb discapacitat rebran formació per accedir a llocs tecnològics gràcies al Programa Radia. Foto del seu logo.

  Un total de 50 dones amb discapacitat rebran formació per accedir a llocs tecnològics gràcies al Programa Radia, una iniciativa impulsada per Fundació ONCE, la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles (CCS) i Fundació CEOE, l'objectiu és afavorir la inclusió de persones amb discapacitat en entorns de treball digital.

  Es tracta d'oferir oportunitats d'ocupació a les dones amb discapacitat, que constitueixen el grup que menys opcions té de desenvolupament professional en els àmbits tecnològics.

  La formació comença aquest mes de setembre i finalitzarà el juny de 2021. Hi participen un total de 50 dones, el 36% amb discapacitat física i amb edats compreses entre els 20 i els 29 anys (52%). La majoria d'elles (72%) no procedeixen de carreres STEM. El programa ha rebut un total de 126 sol·licituds.

  Està dividida en tres fases que combinen formació presencial i virtual, sobre els assumptes més candents de la transformació digital, com intel·ligència artificial, fintech, esport, ecommerce, ciberseguretat, biotecnologia, blockchain o Green teach. A més, comptarà amb tutela i formació inspiradora amb mentores de diferents empreses i pràctiques en empreses tecnològiques.

  La primera fase, Brain Storm, començarà el 22 de setembre. La fase Mentor Women es desenvoluparà al llarg de 12 setmanes i en elles les becades coneixeran els contextos reals de l'àmbit tecnològic de la mà de professionals que treballen en l'àmbit digital i els mostraran el seu dia a dia, amb la finalitat d'ensenyar-les, inspirar-les i empoderar-les. En l'última fase, anomenada Real Work, les seleccionades rebran una formació digital a 100 sessions de 4 hores i estaran recolzades per mentors per a realitzar pràctiques en les empreses seleccionades. Està previst que finalitzi el 30 de juny de 2021.