23 beques de pràctiques laborals per a persones amb discapacitat a les universitats catalanes

 • Boletín: Nº 62 MARÇ 2022

  Temática: Fundación ONCE Una persona amb discapacitat visual treballa en un ordinador adaptat.

  Les universitats catalanes ofereixen un total de 23 places de pràctiques laborals per a persones amb discapacitat, dins del programa de Beques Fundació ONCE-CRUE, que pretén millorar la carrera professional dels universitaris amb discapacitat, als que facilita l'accés a una primera experiència laboral.

  A la sisena edició, la iniciativa compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social 2014-2020.

  De les 23 places disponibles a les universitats catalanes, cinc corresponen a la Universitat de Barcelona, quatre a la Universitat Autònoma de Barcelona, tres a les universitats Politècnica de Catalunya i Rovira i Virgili, respectivament, i dos a les universitats de Girona, Lleida, Pompeu Fabra, i Ramon Llull.

  "Ens encanta poder ajudar el talent jove perquè pugui posar un peu en el món laboral. L'ocupació és molt important per a les persones amb discapacitat, per tenir una vida digna, plena i autònoma. I per les empreses, una rica aportació humana i de coneixements per ajudar a fer una societat més diversa i inclusiva", afirma Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

  El període de les pràctiques serà de tres mesos, ampliable a sis a instàncies de l'empresa, i podrà desenvolupar-se a grans empreses, pimes, microempreses, entitats de l'Economia Social i del tercer sector, així com en altres institucions i entitats públiques o privades. Cadascuna de les beques compta amb una assignació total de 1.800 euros.

  Atès que la sisena convocatòria del Programa es desenvoluparà durant el curs acadèmic 2021/2022, el període de pràctiques podrà començar a partir del dia següent a la resolució d’aprovació de les persones becades i fins al 31 de desembre de 2022.

  La col·laboració de Fundació ONCE i CRUE, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, pretén promoure la realització d'aquestes pràctiques, contribuir econòmicament al cost del programa i facilitar la intermediació de les empreses, incentivant-les a la contractació de persones amb discapacitat, fomentant nous vincles entre empresa i universitat i una millor gestió de la diversitat a través de la inclusió.

  Poden beneficiar-se d’aquest programa de pràctiques en empreses els alumnes universitaris que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33% i estiguin matriculats en grau o màster (oficial o propi) en alguna universitat espanyola o centre adscrit. Es prioritzarà els estudiants d'últim curs que hagin superat més del 50% dels crèdits de grau i/o màster del corresponent títol universitari sense haver gaudit encara de pràctiques acadèmiques, segons criteri de la mateixa universitat o centre adscrit a aquesta.