XIV Campionat de Goalball Inclusiu Fundació Cruyff per a centres educatius, a l'ONCE Catalunya

 • Boletín: Nº 17 MARÇ 2018

  Temática: Esports, Cultura i Oci El dissabte 17 de febrer, a les instal•lacions esportives de l’ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda, 1 de Barcelona), es celebrà el XIV Campionat de goalball inclusiu per a centres educatius. Aquest any vam tenir 13 equips formats per centres educatius de tota Catalunya i també amb equips de l’ONCE.

  El dissabte 17 de febrer, a les instal•lacions esportives de l’ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda, 1 de Barcelona), es celebrà el XIV Campionat de goalball inclusiu per a centres educatius. Aquest any vam tenir 13 equips formats per centres educatius de tota Catalunya i també amb equips de l’ONCE:

   VICENÇ PLANTADA
   INS JAUME VILADOMS
   ESOLA EPISCOPAL DE LLEIDA
   MARISTES DE BADALONA
   CRE ONCE BARCELONA JUVENIL
   INS JOAN PUIG I FERRETER (La Selva del Camp)
   INS RAMON BARBAT (Vilaseca)
   ESCOLA ENXENETA
   TERRASSA
   ESOLA SANT JOSEP
   JESUÏTES DEL CLOT
   ESCOLA ELADI HOMS
   CRE ONCE BARCELONA INFANTIL

  Tots els equips van entrenar als seus centres educatius ordinaris i van venir preparats per fer el millor joc possible. Cal destacar que una de les condicions imprescindibles per poder participar en el campionat era que l’equip tingues un jugador afiliat a l’ONCE.

  El dissabte 17 de febrer, a les instal•lacions esportives de l’ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda, 1 de Barcelona), es celebrà el XIV Campionat de goalball inclusiu per a centres educatius. Aquest any vam tenir 13 equips formats per centres educatius de tota Catalunya i també amb equips de l’ONCE.

  Els organitzadors han el Club d’Esports Adaptats per a Cecs Catalunya i el CRE ONCE Barcelona, amb la col•laboració de la Fundació Cruyff i la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, que aposta perquè aquest esport específic per a persones cegues arribi a les escoles i instituts.

  Actualment a Catalunya hi ha uns 1.200 alumnes amb deficiències visuals repartits en tot tipus de centres educatius. Aquests centres són tant, llars d’infants,  escoles d’educació infantil i primària, instituts d’educació secundària, centres d’educació especial, universitats i escoles de formació d’adults, els quals reben suport específic en el marc del conveni de col•laboració signat des de l’any 1985, entre el departament d’Ensenyament i l’ONCE.