Visita tàctil accessible de ‘Fuego Fuego’ al TNC

 • Boletín: Nº 62 MARÇ 2022

  Temática: Esports, Cultura i Oci Escena de l'obra 'Fuego. Fuego'. Foto de @DavidRuano TNC

  Dissabte 5 de febrer, un grup de persones cegues de l’ONCE Catalunya va fer una visita tàctil accessible prèvia a la funció de l’obra Fuego Fuego en el Teatre Nacional de Catalunya, amb audiodescripció per a persones cegues. I subtitulat i sistemes d’ajuda auditiva per a persones amb discapacitat auditiva.

  La trobada va permetre a les persones cegues tocar de primera mà l’attrezzo, el vestuari, i sentir l’escenografia d’aquesta obra dirigida per la dramaturga xilena, Manuela Infante, que explora amb la potència del foc. Una obra que parla de revolucions, opressions i incendis forestals. Protagonitzada pels actors Héctor Morales i Núria Lloansi.

  Aquesta activitat, es realitzà gràcies a la col·laboració que manté el Teatre Nacional de Catalunya amb el projecte Teatre Accessible, iniciativa dedicada a integrar mesures d’accessibilitat en el teatre.

  Teatre Accessible
  La seva missió és brindar accessibilitat a les arts escèniques perquè aquestes puguin ser gaudides per tots els públics. Per això, realitzen adaptacions d'obres de teatre integrant subtitulat, audiodescripció i llengua de signes, fem programes de mà en braille i en lectura fàcil i organitzem visites tàctils per crear experiències inclusives. Paral·lelament, equipen els teatres amb sistemes FM d'ajuda auditiva permetent així que adults grans i persones amb discapacitat sensorial i cognitiva puguin gaudir de la cultura.