Una vintena de persones cegues surten a navegar

 • Boletín: Nº 62 MARÇ 2022

  Temática: Esports, Cultura i Oci Tres persones cegues s'acomoden al vaixell veler abans de sortir a navegar

  L’ONCE Catalunya i el Reial Club Marítim de Barcelona han posat en marxa una iniciativa pionera pel que fa a la vela inclusiva. El projecte WE CAN SEA, que fa el joc de paraules entre el mar i veure.

  Així, dissabte 12 de febrer una vintena de persones cegues de l’ONCE Catalunya, van realitzar una sortida a vela-creuer pel port de Barcelona. Per molts d'ells i elles va ser la primera vegada i per a tots i totes, una experiència fantàstica. L'activitat va estar possible gràcies a la participació altruista del socis del Marítim que van cedir les seves embarcacions i van dedicar una part del seu temps. Més d'una desena de patrons experimentats van cedir un espai als seus vaixells i van compartir els seus coneixements per navegar.

  Abans de la sortida hi havia moltes expectatives i nervis. L'afiliat Javier de la Rosa es declarava entusiasmat i molt nerviós. Un altre afiliat, Xavi, cec total, s'agafava fort al timó i tenia enormes ganes de "sentir les ones, el moviment i el vent del mar a la cara".

  “Normalment aquestes activitats no estan a l’abast de persones amb discapacitat visual i gràcies al Reial Club Marítim de Barcelona tenim aquesta oportunitat que és fantàstica. Només poder-ho fer ja és un èxit. És una gran experiència per  nosaltres. Una oportunitat de passar-ho bé i també de socialitzar i sentir-nos iguals”, va manifestar Pol Viñuales, coordinador d’animació socio cultural i esport de la Delegació Territorial ONCE Catalunya.

  La Delegació Territorial d'ONCE Catalunya i el Reial Club Marítim de Barcelona organitzaran una sortida mensual a vela-creuer cada mes. La següent, la segona quinzena del mes de març, segurament. I més endavant es començarà també amb el rem.

  Grup de persones de l'ONCE Catalunya, entre persones cegues i acompanyants, ii patrons del Reial Club Marítim de Barcelona, abans de sortir a navegar.

  Animació sociocultural: per als que volen divertir-se
  L'ONCE considera l'oci com a component essencial de l'experiència humana, com a espai creatiu i públic, amb una dimensió inclusiva, on totes les persones tenen cabuda i s'interrelacionen. Per això la pràctica de l'oci va més enllà de la diversió, accions educatives que garanteixen més gaudi i satisfacció.

  Per això ofereix als seus afiliats la possibilitat de participar en activitats com ara sortides culturals, excursions, visites a museus, assistència al teatre, tallers formatius i creatius... També poden participar en grups de teatre i de música, així com practicar l'esport en diverses modalitats.

   

  Aquí pots escoltar i llegir el reportatge de betevé