Una cinquantena de nens i joves amb i sense discapacitat participen en les colònies inclusives

 • Boletín: Nº 55 JULIOL 2021

  Temática: Esports, Cultura i Oci Dues noies participen en una activitat de les colònies inclusives d'ONCE Catalunya.

  Una cinquantena de nens i joves d'entre sis i 17 anys amb i sense discapacitat han participat en les colònies inclusives que la Delegació Territorial de l'ONCE a Catalunya ha organitzat entre el 28 de juny i el 3 de juliol, a la Casa de Colònies ‘La Conreria’, situada a la localitat de Tiana, a la comarca del Maresme (Barcelona).

  Els nens i joves van participar a la cerimònia inaugural amb una desfilada per equips. Durant la seva estada al campament van fer diversos tallers: d'escacs; de reciclatge; de danses i balls; de judo i  de confecció de medalles. Van practicar ciclisme en tàndem, goalball, futbol per a cecs, futbol sala, activitats aquàtiques i natació a la piscina i muntanyisme. I van ser protagonistes d'un concurs tipus Got Talent i un altre esportiu.

  L'esport, protagonista
  Davant la proximitat dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020, ajornats a 2021, la temàtica general dels campaments se centrà aquest any en l'esport, al voltant del qual  s'han organitzat tota mena d'activitats: trobades amb esportistes paralímpics, projecció de documentals i competicions, esports minoritaris, tertúlies esportives, activitats psicomotrius... a més de la pròpia pràctica d'esport amb tornejos i campionats compaginats amb altres activitats lúdiques com jocs aquàtics, gimcanes, tallers de conte, teatre o rutes senderistes i de multi aventura.

  Després que el curs passat s’haguessin de suspendre a causa de la pandèmia per la Covid-19, l'ONCE ha decidit reprendre aquesta activitat de campaments inclusius impulsada des de la seva Direcció de Promoció Cultural, Atenció al Major, Joventut, Oci i Esport, aplicant totes les mesures de prevenció que garanteixin la seguretat sanitària.

  Els campaments d'integració estan adreçats a estudiants de sis a 17 anys, afiliats a l'ONCE o no afiliats que estiguin sent atesos pels serveis educatius de l'Organització. Així mateix, estan oberts a la participació de nois i noies sense discapacitat: familiars directes, companys de classe o amics de la mateixa franja d'edat.
  D'aquesta manera, nens, nenes i joves tenen l'oportunitat de compartir una experiència enriquidora, saludable i integradora.

  Tot un ventall d'activitats amb les que l'ONCE persegueix diversos objectius, entre ells propiciar que els menors, amb discapacitat o sense, obtinguin una millor relació amb si mateixos i amb el seu entorn, fomentant l'interès per la realització d'activitats grupals i la col·laboració en les tasques col·lectives, i potenciar l'autoestima, l'autonomia i el desenvolupament d'habilitats.