Un nou Roc Boronat ja està en marxa!

 • Boletín: Nº 57 OCTUBRE 2021

  Temática: Esports, Cultura i Oci El termini de presentació dels treballs finalitza el 15 de desembre de 2021.

  L’ONCE Catalunya convoca la XXIV edició del Concurs Literari Roc Boronat per donar suport i estimular els escriptors i poetes en llengua catalana i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual.

  El concurs està adreçat a escriptors que presentin els seus treballs en llengua catalana i s’ajustin als criteris que defineixen les bases.

  Consta d’una modalitat de narrativa, novel·la curta o un conjunt de relats, oberta a tothom a partir de 18 anys. L’obra guanyadora serà publicada per l’editorial Amsterdam, a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 euros i una escultura amb placa gravada. I d’una modalitat en prosa, narracions, assaigs o contes, exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 euros i una escultura amb placa gravada.

  A l’última edició, el jurat del XXIII premi literari Roc Boronat va escollir com a guanyador de la modalitat de narrativa a Marc Cerrudo per l’obra Lluny vol dir mai més. A la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Quim Martínez va guanyar en l’apartat de prosa amb l’obra Vides trobades.

  El termini de presentació dels treballs finalitza el 15 de desembre de 2021.