Un nou Roc Boronat ja està en marxa

 • Boletín: Nº 1 OCTUBRE 2016

  Temática: Esports, Cultura i Oci L'escriptora Lolita Bosch va guanyar el XVIII Roc Boronat amb la novel·la 'La ràbia'. A la foto, el moment en el qual rep el premi.

  L’ONCE Catalunya ja ha convocat la 19a edició del Concurs Literari Roc Boronat per donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual.

  Imatge del cartell de l'edició XIX del Concurs Roc Boronat, aquest any en tonalitats taronges.

  El concurs està adreçat a escriptors que presentin els seus treballs en llengua catalana i s’ajustin als criteris que defineixen les bases. D’una banda, consta d’una modalitat en prosa, novel·la curta o recull de relats, oberta a tothom de més de 18 anys (incloses persones amb ceguesa o discapacitat visual greu). L’obra guanyadora serà publicada per Amsterdam Llibres (Ara Llibres), a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 euros i una escultura.

  Hi ha dues modalitats exclusives per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys i que inclouen prosa i poesia. En aquest cas, les obres guanyadores seran premiades amb una dotació econòmica de 900 i 300 euros, respectivament, i amb una escultura amb placa gravada.

  El termini de presentació dels treballs finalitza el 30 de desembre. L’acte de lliurament tindrà lloc durant el primer trimestre del 2017.