Un grup de persones cegues toquen les joies automobilístiques de la Col·lecció de SEAT, com el Papamòbil, un 600 i un cotxe de competició

 • Boletín: Nº 38 FEBRER 2020

  Temática: Esports, Cultura i Oci Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE van visitar dimecres15 de gener, la Col·lecció de SEAT a la Zona Franca de Barcelona. Van poder tocar alguns tresors de la història automobilística espanyola de la nau A-122, on es troba la Col·lecció de Cotxes Històrics, amb 325 models fabricats en l'últim mig segle. Entre ells, el llegendari 600.

  Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE van visitar, dimecres15 de gener, la Col·lecció de SEAT a la Zona Franca de Barcelona. Van poder tocar alguns tresors de la història automobilística espanyola de la nau A-122, on es troba la Col·lecció de Cotxes Històrics, amb 325 models fabricats en l'últim mig segle. Entre ells, el llegendari 600 i el 1.400. També altres cotxes clàssics com el Panda o els models amb noms de ciutats, com el Toledo, l'Ibiza o el Leon. I el mític prototip Bocanegra.

  La col·lecció també mostrà a l’antiga fàbrica de SEAT vehicles de les visites oficials d'alts mandataris, caps d'estat i empresaris de l'època. Per exemple, el Papamòbil que va utilitzar Joan Pau II en la seva visita a Espanya en 1982. Habitualment un Mercedes, però SEAT va rebre l'encàrrec de fer un cotxe a mida perquè el Papa pogués accedir fins la mateixa gespa de Camp Nou i del Santiago Bernabéu.

  Un percentatge elevat dels cotxes del museu tenen el motor en perfecte estat i 60 tenen matrícula per circular i participar en festivals d'autos clàssics.

  Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE van visitar dimecres15 de gener,la Col·lecció de SEAT a la Zona Franca de Barcelona.

  “A l’ONCE promovem museus que siguin espais accessibles i que siguin per a tothom amb un disseny universal. Ens encanta que a més de veure, puguem escoltar i tocar. Que no hi hagin barreres, ni arquitectòniques ni de comunicació, per tenir el màxim d’informació. Les persones cegues necessitem un contacte directe amb els objectes per a facilitar la seva exploració i continguts  que permetin la màxima accessibilitat”, assegurà Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

  Un afiliat al costa del místic SEAT 1.400

  L'ONCE considera l'oci i la cultura com un component essencial de l'experiència humana, com un espai creatiu i públic, amb una dimensió inclusiva, on totes les persones tenen cabuda i s'interrelacionen. I implica accions educatives que garanteixin un major gaudi i satisfacció.

  Afiliats pugen ap Papamòbil de SEAT.

  Un afiliat amb el Toledo dels Jocs Olímpics.