Un grup d'afiliats coneix 'La cuina de Picasso' amb lliçons gastronòmiques de Ferran Adrià

 • Boletín: Nº 22 AGOST 2018

  Temática: Esports, Cultura i Oci Una quinzena d'afiliats va visitar l'exposició 'La cuina de Picasso' de la mà de Ferran Adrià al Museu Picasso i van rebre les lliçons gastronòmiques del genial cuiner, mentre contemplaven i comentaven els quadres de la mostra.

  Una quinzena d'afiliats a l'ONCE van visitar l'exposició 'La cuina de Picasso' de la mà de Ferran Adrià al Museu Picasso i van rebre les lliçons gastronòmiques del genial cuiner, mentre contemplaven i comentaven els quadres de la mostra.

  El recorregut es va iniciar amb l'obra Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem (de Ramon Casas), que estava al restaurant Quatre Gats, on Picasso es reunia amb amics i artistes.

  Adrià va parlar de cuina i de sentits, explicant les milions de combinacions que ofereixen els productes, els instruments i les tècniques. Al grup de persones cegues i amb discapacitat visual els va animar, per exemple, a menjar-se un tomàquet olent les mans després de tocar les branques d'una tomaquera. "És una experiència única i formidable" va destacar.

  "Per menjar, la vista és el més prescindible dels sentits" va dir el xef. I va afegir: "No cal oblidar que en la degustació participen especialment el tacte i l'olfacte". Adrià va fer un repàs de la selecció d'obres de Picasso que va comentar -La botella de vino, Figura, El bufé de Le catalan (I i II)- i va al·ludir als sabors i olors que li inspiraven. Segons el cuiner, el fet de no comptar amb la vista "fa que l'experiència de menjar sigui encara més interessant”.

  Ferran Adrià, al final del recorregut, es va fondre en una emotiva abraçada amb l'afiliat de l'ONCE José García Santos que va participar en l'activitat, un veí seu de la joventut, del seu barri de l'Hospitalet de Llobregat.

  El passat 18 de juny d’enguany un grup de persones cegues ja va viure una altra experiència sensorial  al mateix museu: La cuina de Picasso des de l’olfacte, amb el creador de perfums François Chartier, que va crear 10 aromes específics inspirats en obres del pintor. Amb aquella visita tant especial es va proposar conèixer Picasso des d’altres sentits i fer realitat la seva frase: “Quan jo pinto un porro, vull que senti l’olor de porro”.

  La cuina de Picasso es pot visitar fins al 30 de setembre de 2018 al Museu Picasso (Montcada, 15 - 23 Barcelona) els dilluns, de 10 a 17 h; de dimarts a diumenge, de 9 a 20.30 h i dijous de 9 a 21.30 h.