Un dia màgic a l'ONCE LLeida

 • Boletín: Nº 39 MARÇ 2020

  Temática: Esports, Cultura i Oci El dimarts 11 de febrer va tenir lloc en l'Agència de Lleida un taller de màgia impartit pel mag lleidatà Oscar de la Torre.

  El dimarts 11 de febrer va tenir lloc en l'Agència de Lleida  un taller de màgia impartit pel mag lleidatà Oscar de la Torre. Al grup d'afiliats i afiliades que va assistir, el mag els va entretenir amb trucs de màgia especialment dissenyats per a persones cegues i deficients visuals. Posteriorment els va ensenyar, amb el lliurament del material necessari, com fer algun d'aquests trucs.
  L'activitat ha estat valorada molt positivament pels assistents. 

  A la sessió, d’hora i mitja de durada, Oscar de la Torre va oferir trucs perceptius per a persones cegues i/o discapacitades visuals greus. Va proposar jocs que ells mateixos podien realitzar per impressionar al públic. "Aquesta activitat obre la porta a viure i experimentar la màgia anul·lant el sentit de la vista i explorant altres, com el tacte o l'olfacte" va explicar Oscar de la Torre.

  Així les persones cegues vam poder fer el truc de la boleta, en el que amb l’ajuda d’una eina de plàstic trucada sembla que la bola apareix o desapareix; el truc  d'encertar el color d'una cartolina, entre diverses de diferents colors; el truc d'il·lusionisme d'endevinar una carta triada pel col·laborador o persona participant en el truc de màgia; el de fer aparèixer la vareta màgica, el d'endevinar la carta. 

  “La màgia no té límits, si creus, tot és possible. Vam fer que les persones cegues visquessin la màgia de prop i van sentir en primera persona el significat d'il·lusionar” va dir de la Torre.