Un afiliat a l'ONCE, campió de la Pujada al Loreto, la cursa més integradora i inclusiva a Tarragona

 • Boletín: Nº 30 MAIG 2019

  Temática: Esports, Cultura i Oci El primer classificat a la categoria masculina absoluta va ser Yassine Ouhdadi El Ataby, de 24 anys, afiliat a l’ONCE des del passat mes de febrer.

  L’ONCE Tarragona  i el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona van organitzar el passat  diumenge 7 d’abril la tradicional Pujada al Loreto. Amb l’objectiu de fer una Tarragona més integradora i inclusiva, la cursa arribà a la seva 30a edició. La sortida, que va comptar amb 205 corredors ( dos d’ells afiliats a l’ONCE),  va recórrer la Via Augusta i Camí del Club Gimnàstic fins al Santuari del Loreto. El total del recorregut eren 5,17 km. A la caminada popular van participar 21 afiliats a l'ONCE, d'un total de 550 persones. 

  El primer classificat a la categoria masculina  absoluta va ser Yassine Ouhdadi El Ataby, de 24 anys, afiliat a l’ONCE des del passat mes de febrer. Va ser campió amb una marca de 18 minuts i 36 segons. Lògicament ha estat el primer afiliat en travessar la línia de meta per davant del seu company Manuel Jesús Castro Luengo, de 45 anys. La primera classificada a la categoria femenina ha estat Stella Beazzutti, de l’Athletic Track Tarragona, amb un temps de 23 minuts i 45 segons.

  Pòdium femení. La primera classificada a la categoria femenina ha estat Stella Beazzutti, de l’Athletic Track Tarragona, amb un temps de 23 minuts i 45 segons.

  Els 23 afiliats van estar acompanyats per Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona; Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Josep Pitarch, cap de la Unitat de Cultura i esports de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya.

  Enguany, tal com ja es va fer l’any passat, de forma paral•lela a la cursa i per afavorir la participació de persones amb discapacitat, també es va organitzar una caminada popular. La caminada i la cursa van sortir des de l'ONCE Tarragona i van arribar fins al Santuari del Loreto.

  Tant l’ONCE com el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona van subratllar que  aquesta cursa estigui oberta a tota la ciutadania amb la finalitat d'afavorir la inclusió social i molt especialment la participació de persones amb discapacitat visual i d'altres discapacitats.

  Els 23 afiliats van estar acompanyats per Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona; Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Josep Pitarch, cap de la Unitat de Cultura i esports de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya.

  La consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, va destacar “la importància de l’esport com a motor per propiciar la inclusió social”. Vedrina va agrair als voluntaris i voluntàries la seva implicació en la cursa i, molt especialment, a les persones amb discapacitat visual i d'altres discapacitats, que “any rere any fan de la Pujada al Llorito la seva cursa”.

  La cursa va comptar amb la col•laboració principal de l’ONCE i el suport de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, Repsol, Coca- Cola, Automàtic Tàrraco, Port de Tarragona, Ruzafa i Òptica Teixidó. En acabar  la cursa, tots els participants van rebre  un obsequi i van gaudir d'un esmorzar col•lectiu.

  L’ONCE a Tarragona presta serveis personalitzats a 817 afiliats i compta amb 179  venedors dels productes de joc de l’Organització.

  Igual que en els darrers anys es va córrer amb xip, és per això que les inscripcions eren limitades i tenien un cost de 7 € per persona. Els resultats estan penjats a la pàgina del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona www.tarragona.cat/esports/