Presentació de 'La Mirada Tàctil' al Muxart

 • Boletín: Nº67 AGOST 2022

  Temática: Esports, Cultura i Oci Taules-paleta originals del pintor, juntament amb alguns dels seus estris de pintura, que es poden tocar i manipular.

  Amb motiu del centenari del naixement de Jaume Muxart, el passat 3 de juliol, Museus de Martorell va organitzar una visita a l’exposició permanent del pintor martorellenc i es va presentar el mòdul La Mirada Tàctil  per garantir l’accessibilitat dels museus i el patrimoni a tots els usuaris, inclosos els col·lectius que pateixen algun tipus de discapacitat sensorial, física o cognitiva.

  L’activitat, que es va fer al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis, va tenir  dues parts. En primer lloc es va fer la visita a l’exposició permanent Muxart. Color i composició que va consistir amb un maridatge de dansa amb el ballarí Toni Jodar. 

  A continuació es va inaugurar el mòdul La Mirada Tàctil de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. A la presentació hi va assistir José Manuel Blancar, director de l’agència de l’ONCE a Molins de Rei. 

  “L’art s’ha de fer accessible a les persones  que tenen algun tipus de discapacitat. Estem encantats que Museus de Martorell pugui formar part del programa de la Diputació de Barcelona” va remarcar el regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Museus, Andreu González.

  Mòdul La Mirada Tàctil  al Muxart
  La Mirada Tàctil del Muxart, Espai d’Art i Creacions Contemporanis consta del vídeo Àngels (2014) amb una versió amb àudio-descripció per a persones cegues i una altra amb la llengua de signes catalana (LSC) i amb subtítols per a persones sordes. El mòdul conté sis càpsules de vídeo que es poden visionar a través d’un codi QR instal·lat a cadascuna de les sales de l’exposició permanent.

  Els visitants  disposen d’una de les taules-paleta originals del pintor, juntament amb alguns dels seus estris de pintura, que es poden tocar i manipular. Finalment, s’ha preparat un dossier amb els textos i la informació de cadascuna de les sales en braille i també la reproducció en relleu de sis obres representatives de cadascun d’aquests espais per a poder ser interpretades per persones cegues.

  Actualment, Museus de Martorell disposa de mòduls de La Mirada Tàctil a L’Enrajolada-Casa Museu Santacana i al Museu Municipal Vicenç Ros.