Participació rècord al Roc Boronat del 2020

 • Boletín: Nº 48 DESEMBRE 2020

  Temática: Esports, Cultura i Oci Imatge del pòster del XXIII Concurs Roc Boronat.

  86 títols, a falta de rebre els últims treballs per correu postal, s’han presentat  a la XXIII edició del Concurs Literari Roc Boronat. A la categoria de narrativa, oberta a tothom, opten 80 obres i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, sis. És la participació més alta de tota la història del concurs.

  Els objectius d’aquest concurs literari, que l’ONCE convoca des del 1999, són donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual. Consta d’una modalitat en prosa oberta a tot tipus de persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu).

  L’obra guanyadora de narrativa serà publicada per l’editorial Amsterdam i té una dotació econòmica de 6.000 €. A la modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu a partir de 16 anys, el premi és de 900 euros.

  Els guanyadors i/o guanyadores es coneixeran durant el primer trimestre del 2021.

  La guanyadora de 2019, ja a les llibreries
  El passat 16 de novembre va arribar a les llibreries, publicada per l’editorial Amsterdam,  la novel·la Y, de Violeta Richart guanyadora de la darrera edició dels Premis Roc Boronat. Es tracta d’una novel·la singular i enlluernadora sobre els perills que comporta ser diferent. Violeta Richart va néixer a Abarán (Múrcia) i va arribar a Catalunya quan tenia només un any. Escriu des que era molt jove, tant narrativa com poesia. És llicenciada en Psicologia i exerceix de professora de català i anglès. Estima especialment la literatura i la cultura modernistes. Y és la seva primera novel·la.

  A la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Santi Moese, Instructor de Tiflotecnologia i Braille a la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, va guanyar en l’apartat de prosa amb l’obra La Carmeta.