ONCE Catalunya participa al taller de cocreació ‘Disseny per a la inclusió’: projectes, productes i dissenys accessibles per a tothom

  • Boletín: Nº 63 ABRIL 2022

    Temática: Esports, Cultura i Oci

    "Disseny per a la inclusió. El procés com a resultat" és un projecte d’aprenentatge i cocreació entre estudiants de diverses universitats de disseny i col·lectius en situació de vulnerabilitat que enguany celebra la seva segona edició. La iniciativa està impulsada pel Museu del Disseny i l'Associació Ojalá Projects i té com a objectiu generar contextos d’interacció, sensibilització, integració i debat fent ús de metodologies de disseny per a l’empoderament comunitari.

    En aquesta segona edició, "Disseny per a la inclusió" compta amb la participació dels alumnes de BAU, IED, LCI, la UOC i ESDAPC Catalunya, que duran a terme els seus projectes de disseny de producte i disseny d'interiors conjuntament amb persones cegues o amb baixa visió de l'ONCE i amb persones en reinserció social penitenciària (Càritas).

    Els alumnes i les persones cegues exploraran conjuntament com donar resposta a les dificultats que tenen les persones cegues en relació als objectes que els envolten en el seu dia a dia. Les sessions de cocreació tindran lloc cada dimecres entre el 2 de març i el 25 de maig. Josep Novell, dissenyador de producte, serà el tutor d’aquest projecte.

    Un dels aspectes distintius de "Disseny per a la inclusió" és la metodologia que s'aplica durant tot el projecte i que se centra en el procés d'aprenentatge mutu i en el reconeixement de les capacitats diverses dels participants en el treball  cocreatiu.

    Al llarg del projecte els alumnes i els participants de les entitats visitaran el Museu del Disseny com a font d'inspiració i recurs educatiu dels respectius projectes.

    “Disseny per a la inclusió” s’emmarca en la línia del foment del talent jove i de la reflexió i promoció del disseny social que fomenten el Museu del Disseny i el Disseny Hub Barcelona.