Omplint el Buit, espectacle de poemes que es toquen, creat per l’afiliada Mercedes Losada

 • Boletín: Nº 29 ABRIL 2019

  Temática: Esports, Cultura i Oci Póster de l'espectacle 'Omplint el buit'.

  Mercedes Losada, afiliada a l’ONCE i membre de l'Associació Artística de Cecs i Deficients Visuals de Catalunya, ha ideat i dirigit per la setmana de la poesia a Sant Feliu l’espectacle Omplint el Buit. Es va representar dissabte 23 de març a l’Ateneu Santfeliuenc i va assistir la Rosa Maria Arrazola, autora del llibre Buit de març en el que s’ha basat la Mercedes per muntar l’espectacle.

  Omplint el Buit consta d'una performance de poesia música i dansa, acompanyat d'una exposició de poemes en tinta i Braille amb fotografies inspirades en els poemes.

  “Viatjant pel llibre de Rosa Maria Arrazola em sorgeix la idea de l’espectacle. Si la història ha anat creant un buit de dona ens toca omplir-lo de la nostra veritat, de l‘ésser amb veu i drets”, ha manifestat Losada.

  Arrazola divideix la seva obra en tres parts, Fartes, Fortes i Plantades. I l’espectacle també es divideix en tres parts, cadascuna d’elles té un color escenogràfic i una musicalitat diferent. S’han seleccionat poemes de les tres parts i "les hem embolicat de música i dansa".

  El llibre d’Arrazola conté un grafisme i joc de paraules que potencien la intenció dels seus poemes, això ha portat la Mercedes a pensar en la poesia plàstica, en el poema visual i en el poema tàctil. D'aquesta manera, es va inspirar per crear una exposició fotogràfica i de poemes escrits en llenguatge Braille i tinta, acompanyats d’una instal·lació que fa referència a l’escenografia del recital. Són poemes que s’escolten, es veuen, es toquen, que ens transporten a llocs amb olor i sabor propi.

  La música i la dansa estan creades per al recital, inspirades en la lletra i el color.