Música a Les Mans, Menuts!

 • Boletín: Nº 64 MAIG 2022

  Temática: Esports, Cultura i Oci els nens i nenes descobreixen diferents instruments.

  Dissabte 2 d’abril  l’Aula de Música del CREDV CRE ONCE Barcelona va ser el punt de trobada dels infants cecs i amb baixa visió de 5 a 8 anys que estudien a les Escoles de Música.

  Va ser un matí de retrobament musical on van compartir vivències musicals amb la Queralt Prats, impulsora y directora de ARTransforma que els va fer propostes de descoberta sonora i de creació musical a partir de molts instruments de percussió que havia a l’aula i d’algun altre que els hi va portar.

  Al final del matí van convidar a totes les famílies a pujar a l’aula a escoltar la creació sonora que primer en petits grups i després tots junts vam compondre.

  Els nens i les nenes van marxar contents/tes i satisfets/tes d’haver conegut nous companys que es van iniciant en el camí de l’estudi musical a les Escoles de Música.

  A ARTransforma són professionals de l'àmbit artístic, educatiu i social treballant col·laborativament i en diferents projectes. Una part important de l'equip la forma el voluntariat, present també als treballs d'estructura de l'entitat i a cada projecte o acció.

  Aquesta acció s’engloba dintre del projecte Música i dansa a l'abast, que ofereix oportunitats de participació en activitats artístiques de qualitat a persones amb discapacitat i/o problemàtiques de salut mental. Es pot incorporar el projecte a la proposta educativa del centre o bé en format extraescolar. Són sessions setmanals de música i moviment a diferents espais del territori. Propostes variades, accessibles i vivencials per descobrir, gaudir i aprendre de/amb la música i la dansa, i per descobrir noves vies de comunicació (verbal, no-verbal, sonora, en el gest, el moviment, els colors…). Al llarg del curs fan diferents activitats amb les famílies (posades a escena o similar).

  Música a les Mans és un espai de convivència, un punt de trobada en el qual els estudiants d'Escoles de Música i Conservatoris de Catalunya, que utilitzen el codi braille o altres recursos específics, poden compartir la seva afició i el seu repertori, al mateix temps que s'afavoreix la coordinació entre els seus diferents centres per compartir l’experiència i generar noves propostes que incideixin en una millora de l'atenció educativa. Música a les Mans també és un espai en el que es posa en valor la tasca de tots els professionals que treballen per la inclusió educativa, així com l’esforç i dedicació dels estudiants i les seves famílies, una tasca de la que a casa nostra i a nivell europeu en som pioners des de fa més de 30 anys.