'Música a les Mans', el so del braille

 • Boletín: Nº65 JUNY 2022

  Temática: Esports, Cultura i Oci Actuació d'un jove violinista al concert 'Música a les Mans' a l'Auditori ONCE Catalunya.

  Dissabte 14 de maig va tenir lloc, a l’Auditori d’ONCE Catalunya, el concert ‘Música a les Mans’, la cloenda d'una jornada de germanor d’estudiants de música amb ceguesa o baixa visió de tot Catalunya, Andorra i Navarra.

  'Música a les Mans' es va iniciar fa vint-i-un anys. És un espai de convivència dels estudiants d’Escoles de Música i Conservatoris de Catalunya que utilitzen el codi braille o altres recursos específics. Una trobada que afavoreix la coordinació  entre els seus diferents  centres per compartir l'experiència  i generar noves propostes que incideixin en una millora de l’atenció educativa.  Música a les Mans posa en valor la tasca dels professionals que treballen per la inclusió educativa, així com l’esforç i dedicació dels estudiants i les seves famílies.

  L'any 2012 el projecte va obtenir el 1r premi Innova concedit per Expodidàctica.

  Enguany,  han participat una vintena d’estudiants amb ceguesa o baixa visió procedents de diverses Escoles de Música i Conservatoris de Catalunya que van interpretar una mostra del treball que estan realitzant en els seus respectius centres. És el quart any que s'obre la participació a alumnes de la Zona d'influència del Centre de Recursos Educatius de l'ONCE a Barcelona. Hi van participar alumnes d’Andorra i Navarra.