Més de 80 alumnes cecs celebren la Festa de l’Esport practicant atletisme, goalball, ciclisme...

 • Boletín: Nº 28 MARÇ 2019

  Temática: Esports, Cultura i Oci El Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, Servei Educatiu CREDV, organitzà divendres 15 de febrer la seva Festa de l’Esport, que enguany arribà a la 27ena edició.

  El Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, Servei Educatiu CREDV,  organitzà divendres 15 de febrer la seva Festa de l’Esport, que enguany arribà a la 27ena edició. Durant el matí, els participants van practicar atletisme, natació, goalball, futbol sala i ciclisme en tàndem. Per la tarda, van fer tallers i activitats diverses, a més de la selecció en futbol sala, judo i escacs dels alumnes de Catalunya per participar al V Encuentro de Escuelas Deportivas que organitza l’ONCE a nivell estatal.  A la Festa de l'Esport van practicar esports més de 80 alumnes de 5è de Primària a 4º d’ESO amb ceguesa d’arreu de Catalunya, Balears, La Rioja i Navarra.

  La festa té com a objectiu motivar els nens i nenes amb discapacitat visual i en edat escolar cap a la pràctica de diferents activitats físiques i de l’esport, realitzant una jornada de convivència entre els alumnes.

  El director general de Currículum i Personalització del Departament d’Educació, Josep Vallcorba; el delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí;  el president del Consell Territorial, David Bernardo i el director del CREDV-CRE ONCE Barcelona, Manel Eiximeno, van donar la sortida a l’inici de les activitats. Es va comptar amb estudiants voluntaris del cicle formatiu d’Educació Física de l’Escola del Treball, de la Universitat de Barcelona i de l’Autònoma i la col·laboració dels mestres de suport itinerants als alumnes cecs a Catalunya, que realitzen la seva tasca al Servei Educatiu CREDV/CRE ONCE Barcelona.

  Actualment a Catalunya hi ha 1.200 alumnes amb discapacitat visual escolaritzats en tot tipus de centres educatius. Aquests centres són llars d’infants, escoles d’educació infantil i primària, instituts d’educació secundària, centres d’educació especial, universitats i escoles de formació d’adults, els quals reben suport específic en el marc del conveni de col·laboració signat des de l’any 1985, i renovat per últim cop, el 5 de juliol de 2018, entre el Departament d’Ensenyament i l’ONCE.