Més de 70 obres, al Concurs Literari Roc Boronat

 • Boletín: Nº 71 GENER 2023

  Temática: Esports, Cultura i Oci Adrià Paaco va ser el guanyador de novel·la el 2022. A la foto, rep el premi a l'Auditori ONCE Catalunya.

  Dijous 15 de desembre va finalitzar el termini de presentació d’obres a la XXV edició del Concurs Literari Roc Boronat. Pendent de les dades definitives, de comptabilitzar els treballs que arribin per correu postal, aquesta edició compta amb la participació de més de 70 títols.

  Els objectius d’aquest concurs literari, que l’ONCE convoca des del 1999, són donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual. Consta d’una modalitat en prosa oberta a totes les persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu).

  L’obra guanyadora d’aquesta modalitat es publicarà per l’editorial Amsterdam a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 € i una escultura amb placa gravada. I d’una modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 i una escultura amb placa gravada.  Els guanyadors i/o guanyadores es coneixeran durant el primer semestre de 2022.

  A la darrera edició va resultar-ne guanyador Arià Paco per l’obra Covarda, vella, tan salvatge, un retrat generacional de la joventut actual, l’amistat masculina i el sentiment de desarrelament i que va sortir a la venda el passat mes de setembre.

  A la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Sara Molina va guanyar en l’apartat de prosa amb l’obra El dia que les paraules van perdre els seus filtres.