Més cultura accessible i inclusiva

 • Boletín: Nº 71 GENER 2023

  Temática: Esports, Cultura i Oci Imatge d'una de les obres del programa ‘Divendres Accessibles’, del Teatre Lliure de Barcelona.

  El Museu de Llívia ha iniciat un procés de digitalització 3D del seu patrimoni, per crear un espai més inclusiu i accessible que permeti a les persones amb discapacitat visual descobrir tots els secrets de l'art llivienc.

  El projecte, que s’anirà desenvolupant al llarg dels anys, ha començat amb la fotogrametria i processat en 3D de 10 de les caixes que disposa el fons de la farmàcia Esteva de Llívia, que formen part de l’exposició permanent del museu.

  Aquest procés permetrà veure aquest patrimoni digitalitzat a través del web del museu i del sistema Sketchfab, un lloc web utilitzat per visualitzar i compartir contingut 3D en línia. També donarà accés a les persones amb discapacitat visual que, de forma tàctil, podran conèixer i descobrir aquest patrimoni.

  Teatre Lliure de Barcelona
  El Teatre lliure aposta per l’accessibilitat de totes les seves obres i, per això, compta amb els ‘Divendres Accessibles’, un iniciativa que permet gaudir del teatre a tots els públics, en igualat de condicions.

  Per tal que les persones amb discapacitat visual puguin gaudir de les obres, s'ofereixen diverses funcions amb audiodescripció en llengua catalana.

  Les obres d'aquesta temporada són les següents:

  - Fàtima
  - Yerma
  - Curva España
  - Tots eren fills meus
  - Lectura fácil
  - Les amistats perilloses