Marcos Bajo, atleta afiliat a l’ONCE, a punt de completar la “III Volta Solidària a Espanya”

 • Boletín: Nº 35 NOVEMBRE 2019

  Temática: Esports, Cultura i Oci Marcos Bajo i Minerva González

  El proper 10 de novembre de 2019, està previst que arribi a Barcelona (a l’Hospital de Sant Joan de Déu) la “III Volta Solidària a Espanya” que es va iniciar a Bilbao el passat 7 d’octubre de la mà de Marcos Bajo, esportista afiliat a l'ONCE amb disCapacitat visual a causa d'una Malaltia Rara, cofundador de l'Associació Mou-te pels que no poden i artífex d'aquesta gran aventura solidària.

  El repte consisteix en un recorregut per Espanya en modalitat duatló (diàriament, una marató a peu i una mitja marató en bicicleta) en 35 dies, en els que unirà 8 comunitats autònomes, passant per diverses de les seves capitals, en una ruta de prop de 1.900 km.

  Els objectius són: donar a conèixer les Malalties Rares (MR, les que afecten a menys de 5 de cada 10.000 persones); animar a les persones amb discapacitat a practicar esport saludable; eliminar les barreres socials i acostar a la població la realitat dels pacients i familiars de MR. També pretén recaptar fons per a la continuïtat de les investigacions.

  Marcos Bajo està acostumat a grans desafiaments. El 2015 ja va completar la Volta Solidària a Catalunya i el 2016 la Volta Solidària a Espanya, juntament amb la seva parella, Minerva González, amb el mateix objectiu, recorrent 1.000 i 3.500 km. respectivament. Com sempre asseguren "el seu millor premi en qualsevol carrera és poder ajudar a companys amb altres discapacitats o poder donar a conèixer les MR”.