L’ONCE Tarragona celebra el Dia Mundial de la Poesia amb ‘El vermut poètic’ i molt braille

 • Boletín: Nº 63 ABRIL 2022

  Temática: Esports, Cultura i Oci L'acte, presentat per Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona, en el qual van participar, entre d’altres, Dídac Nadal, conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona i els regidors Berni Álvarez i Mario Soler.

  Dilluns 21 de març al Saló d’actes de l’ONCE a Tarragona va tenir lloc El vermut poètic per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, amb la participació de persones cegues i amb baixa visió que van fer les seves lectures en braille.

  Un acte, en coordinació amb la Biblioteca de Tarragona i els Serveis Territorials de Política Lingüística,  presentat per Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona, en el qual van participar, entre d’altres, Dídac Nadal, conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona i els regidors Berni Álvarez i Mario Soler.

  A la primera part, el protagonista va ser el poema Si puc, de Gabriel Ferrater, versos que interroguen sobre la memòria, el procés creatiu i els records. Una afiliada de l’ONCE  va fer la lectura en castellà i alumnes de l’Escola Oficial d’Idiomes, del Centre de Formació d’Adults de Tarragona, de l’IES Pons d’Icart i de l’Escola de Lletres, van llegir en alemany, anglès, francès, italià, romanès, rus, ucraïnès, àrab, amazic, portuguès, grec i llatí.

  A la segona part, a la marató poètica, es va obrir el torn per la lectura d’altres poemes, textos escollits per diferents entitats o textos propis.  Dídac Nadal, conseller de Comerç, va llegir el poema Ausente, de César Vallejo. A continuació va ser el torn de les persones cegues. Aquest  any, les celebracions del Dia Mundial de la Poesia es van centrar en un nom propi molt arrelat a les comarques de Tarragona com és el de Gabriel Ferrater; poeta, crític, traductor i lingüista català, que va destacar per la força renovadora dels seus textos, un dels erudits i estudiosos de la llengua catalana més importants del segle XX. Enguany és el centenari del seu naixement i el cinquanta aniversari de la seva mort.