L’ONCE lliura sis contes en braille a la Xarxa de Biblioteques de Granollers

 • Boletín: Nº 64 MAIG 2022

  Temática: Esports, Cultura i Oci Rebeca García, directora de l’agència l’ONCE a Granollers, va lliurar a Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i Maria Villegas, regidora de Cultura sis contes en braille a la Xarxa de Biblioteques de Granollers.

  Rebeca García, directora de l’agència l’ONCE a Granollers, va lliurar a Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i Maria Villegas, regidora de Cultura sis contes en braille a la Xarxa de Biblioteques de Granollers.

  Així, des del passat 19 d’abril, la Biblioteca de Can Pedrals incorporà al seu catàleg els nous títols que són: El Regal, Toca, toca!, L’aniversari d’en Peixet, L’erugueta goluda, La formiga  distreta i Mi lazarilla, mi capitán. 

  Els contes combinen el sistema d’escriptura braille, amb lletres en tinta i figures en relleu, per tal que els infants i les famílies puguin fer conjuntament una lectura plenament inclusiva. El braille i el relleu permeten que els infants cecs o amb baixa visió, puguin interactuar amb el conte i fer una lectura completa. D’altra banda, incloure el relat en tinta està pensat perquè les famílies o altres infants puguin llegir també el conte, alhora que comencen a familiaritzar-se amb l’alfabet braille i a aprendre alguns conceptes.

  Des del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, on s'atenen les necessitats educatives específiques derivades de la ceguesa i baixa visió dels menors i joves de Catalunya, es transcriuen contes infantils amb la finalitat que les famílies puguin disposar d'ells per als seus fills i filles. Cada Sant Jordi, elabora contes i llibres adaptats,  amb la finalitat que els pares i mares, de nens cecs, puguin regalar un conte al seu fill/a, que no poden trobar en els llocs de compra habituals.