L’ONCE lliura quatre llibres en Braille a la Biblioteca Municipal de Lleida i també a la de Girona

 • Boletín: Nº 33 SETEMBRE 2019

  Temática: Esports, Cultura i Oci Dijous 18 de juliol Fran Rodríguez, director de l’agència de l’ONCE a Girona, lliurà a Sílvia Sanahuja, directora de la Biblioteca Municipal Carles Rahola de Girona, quatre contes infantils en Braille.

  Dilluns 15 de juliol Marcelino Cid, director de  l’agència l’ONCE a Lleida, va lliurar a Antònia Capdevila, directora de la Biblioteca Municipal de Lleida, quatre contes infantils en Braille. Els nous títols que formaran part del fons d’obres d’aquesta biblioteca són: EI meu primer llibre de la mona, La bruixeta Rosaura, Rae rae, fa el corc, We go to... La directora es va mostrar molt agraïda per aquesta entrega de llibres, que van posar a l'espai reservat per llibres inclusius i va estar molt interessada en incorporar nous volums en Braille. Tanmateix va mostrar el seu interès en fer millores d'accessibilitat a la biblioteca. 

  illuns 15 de juliol Marcelino Cid, director de l’agència l’ONCE a Lleida, va lliurar a Antònia Capdevila, directora de la Biblioteca Municipal de Lleida, quatre contes infantils en Braille

  Dijous 18 de juliol Fran Rodríguez, director de l’agència de l’ONCE a Girona, lliurà a Sílvia Sanahuja, directora de la Biblioteca Municipal Carles Rahola de Girona, les quatre obres d'aquesta col·lecció.

  Des del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, on s'atenen les necessitats educatives específiques derivades de la ceguesa i baixa visió dels menors i joves de Catalunya, es transcriuen contes infantils amb la finalitat que les famílies puguin disposar d'ells per als seus fills i filles.

  El Braille és un sistema de lectoescriptura imprescindible en l’educació dels 7.500 nens i joves espanyols (1.500 a Catalunya) i l’ONCE és el major impulsor de l’ús del Braille a Catalunya i a tot Espanya.

  A l’actualitat, l’ONCE posa a disposició dels més de 72.000 afiliats, la Biblioteca Digital ONCE (BDO), que compta amb un fons documental de gairebé 55.000 títols, dels quals 30.910 estan disponibles en format d'àudio digital accessible (Daisy) i 24.698 en format Braille. De totes les obres de d’aquesta biblioteca  digital per a persones cegues o amb greu discapacitat visual, més de 4.000 són en català. Durant 2017, el Servei Bibliogràfic de l’ONCE (SBO) ha produït un total de 3.542 obres noves, de les quals 1.901 van ser en Braille i 1.641 en so.