L’ONCE lliura quatre contes en braille a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus

 • Boletín: Nº 57 OCTUBRE 2021

  Temática: Esports, Cultura i Oci Arantxa Vallespí, directora de l’agència l’ONCE a Reus, va lliurar dimarts 14 de setembre a Cristina Garreta, directora del Servei Municipal de Biblioteca de l’Ajuntament de Reus, quatre contes infantils en braille. L’acte, celebrat a la Biblioteca Central Xavier Amorós, va comptar amb la participació de Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de Reus.

  Arantxa Vallespí, directora de  l’agència l’ONCE a Reus, va lliurar dimarts 14 de setembre a Cristina Garreta, directora del Servei Municipal de Biblioteca de l’Ajuntament de Reus, quatre contes infantils en braille. L’acte, celebrat a la  Biblioteca Central Xavier Amorós, va comptar amb la participació de Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de Reus.

  Els nous títols que formaran part del fons d’obres d’aquesta biblioteca són: Toca, toca!, L’aniversari d’en Peixet, La formiga distreta i  L’erugueta goluda.
  També es va fer una visita a l’espai de baixa visió de que disposa la biblioteca, equipat amb telelupa, ajudes òptiques i ordinador amb síntesi de veu.

  Des del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, on s'atenen les necessitats educatives especifiques derivades de la ceguesa i baixa visió dels menors i joves de Catalunya, es transcriuen contes infantils amb la finalitat que les famílies puguin disposar d'ells per als seus fills i filles. Cada Sant Jordi, elabora contes i llibres adaptats,  amb la finalitat que els pares i mares, de nens cecs, puguin regalar un conte al seu fill/a, que no poden trobar en els llocs de compra habituals.

  El braille és el sistema de lectoescriptura imprescindible en l’educació dels 1.164 nens i joves cecs i amb discapacitat visual a Catalunya i l’ONCE és el major impulsor de l’ús del braille a Catalunya i a tot Espanya.
  A l’actualitat, l’ONCE posa a disposició del seus 71.009 afiliats, la Biblioteca Digital ONCE, que compta amb un fons documental de 64.842 obres, entre els formats braille i audiollibres.