L’ONCE col·labora amb el Patronat de Turisme de Cambrils per renovar les guies en braille

 • Boletín: Nº 48 DESEMBRE 2020

  Temática: Esports, Cultura i Oci Mans lsobre text en Braille de la Guia Turística de Cambrils. L’ONCE Catalunya a través de la seva Unitat de Cultura i Esports ha col·laborat amb el Patronat de Turisme de Cambrils per tal de renovar el contingut de les guies de lectura tàctil per a persones cegues.

  L’ONCE Catalunya a través de la seva Unitat de Cultura i Esports ha col·laborat amb el Patronat de Turisme de Cambrils per tal de renovar el contingut de les guies de lectura tàctil per a persones cegues. Al 2007 es va publicar la primera edició en català i castellà de la guia de Cambrils en braille, amb la col·laboració de l’ONCE Tarragona. Després de la bona acollida, la guia es revisa i l’any 2010 se’n fa una segona impressió, també en anglès.

  El nou material informatiu incorpora la versió en francès, que s’afegeix al català, castellà i anglès. Els visitants tenen a la seva disposició qualsevol de les quatre guies en l’idioma desitjat a les instal·lacions de l’Oficina de Turisme de forma totalment gratuïta.

  Les guies en braille ofereixen una introducció turística al municipi i aprofundeixen una mica més en els seus punts forts: la platja, la gastronomia, el turisme esportiu i familiar, el comerç, la cultura, les festes i els llocs d’interès imprescindibles.

  La regidora de Projecció Exterior i Turisme, Marta Borràs, ha destacat l’esforç del Patronat de Turisme per eliminar les barreres que es troben les persones amb discapacitats i sobretot ha agraït la col·laboració de l’ONCE Catalunya en aquesta tasca divulgativa i turística a la vegada.

  Altres mesures de sensibilització per a persones amb discapacitat
  Per tal de millorar l’accessibilitat a tothom, el Patronat de Turisme té adaptada l’entrada de l’oficina i l’accés a les instal·lacions. El mostrador d’atenció al públic també està adaptat per a persones en cadira de rodes i persones de baixa estatura. L’oficina disposa d’un plànol en 3D amb les indicacions de localitzacions en llenguatge braille, que informa del punt on es troba la persona visitant i hi ha senyalitzats els llocs d’interès més propers.

  Les platges de Cambrils disposen de cadires amfíbies i l’Agència Catalana de Turisme compta amb un Catàleg de Turisme Accessible molt pràctic per tots els usuaris que vulguin consultar temes d’accessibilitat.