L’ONCE Catalunya acull el I Torneig Internacional Inclusiu d’Escacs 2021

 • Boletín:

  Temática: Esports, Cultura i Oci Una jugadora , dreta, i un jugador, esquerra, durant una de les partides del torneig d'escacs inclusiu.

  El I Torneig Internacional Inclusiu d’Escacs 2021 es va celebrar a l’Auditori d’ONCE Catalunya del 9 a l’11 d’octubre. Els guanyadors han estat els integrants de la selecció de Romania i com a segona classificada la selecció catalana femenina d'escacs. I després Catalunya i Andalusia.

  Ha estat el primer torneig del món en oferir un format inclusiu on s’integrà el gènere, la discapacitat i la diversitat de seleccions participants. Una important cita històrica.

  La presentació oficial del campionat va ser dissabte 9 d’octubre.
  La competició es desenvolupà durant la tarda del mateix dissabte, diumenge a la tarda i finalitzà dilluns amb l’entrega de premis. El model de competició ha estat una lliga entre les quatre seleccions, cadascuna d’elles constituïda per quatre jugadors/es + 1 suplent.

  Aquest esdeveniment ha estat organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a Cecs amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

  Per veure més detalls sobre el torneig, els resultats a la web oficial de l’IBSA.