Lliurem quatre contes en braille a la Biblioteca Pública de Figueres i fomentem la cultura inclusiva

 • Boletín: Nº65 JUNY 2022

  Temática: Esports, Cultura i Oci Guillermo Fernández, director de l’agència l’ONCE a Figueres, va lliurar dijous 19 de maig a Natividad Vilanova, directora de la Biblioteca Pública de Figueres, quatre contes infantils en braille. L’acte va comptar amb la participació d’Ester Marcos, regidora de l’Ajuntament de Figueres.

  Guillermo Fernández, director de  l’agència l’ONCE a Figueres, va lliurar dijous 19 de maig a Natividad Vilanova, directora de la Biblioteca Pública de Figueres, quatre contes infantils en braille. L’acte va comptar amb la participació d’Ester Marcos, regidora de l’Ajuntament de Figueres. Va ser a la Biblioteca Fages de Climent, on també va tenir lloc una demostració pràctica sobre la lectura i l’escriptura del sistema braille, ideat el 1825 per Luis Braille i que aporta a les persones cegues una eina vàlida i eficaç per llegir, escriure, accedir a l'educació, a la cultura i a la informació.

  Els nous títols que formaran part del fons d’obres d’aquesta biblioteca són: Toca, toca!, L’aniversari d’en Peixet, La formiga distreta i  L’erugueta goluda.

  Des del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, on s'atenen les necessitats educatives especifiques derivades de la ceguesa i baixa visió dels menors i joves de Catalunya, es transcriuen contes infantils amb la finalitat que les famílies puguin disposar d'ells per als seus fills i filles. 

  El braille és un sistema de lectoescriptura imprescindible en l’educació dels 1.164 nens i joves cecs i amb discapacitat visual a Catalunya. L’ONCE és el major impulsor de l’ús del braille a Catalunya i a tot l’Estat.
  A l’actualitat, l’ONCE posa a disposició dels 71.000 afiliats, mitjançat la seva Biblioteca Digital, 70.912 obres en braille o àudio. A més, disposa de 33 Tifloteques més que sumen al voltant de 50.000 obres per poder prestar, de las que més de 6.500 són en català.