L'escriptora Care Santos s’incorpora com a jurat dels Premis Tiflos de Literatura de l’ONCE

 • Boletín: Nº 25 DESEMBRE 2018

  Temática: Esports, Cultura i Oci Care Santos.

  La novel·lista catalana s'uneix a un ja prestigiós i consolidat jurat format per Luis Alberto de Cuenca, Ángel García López, Fanny Rubio, Ángel Basanta, Santos Sanz Villanueva, Àngel Luis Prieto de Paula, Luis Mateo Díez, José Manuel Caballero Bonald, Manuel Longares, i l'editora Penélope Acero (Edhasa/Castalia). També formaran part del jurat  Mª Àngels Pérez López i Marta Sanz. 

  Cada any, l'ONCE convoca aquests premis literaris que, en aquesta ocasió, arriben a la seva XXXII edició de Poesia, XXIX de Conte i XXI de Novel·la. Un certamen amb el qual l'Organització tracta de promocionar la creació literària en llengua castellana i impulsa l'escriptura entre les persones cegues o discapacitat visual greu.

  Després del tancament del termini de presentació de treballs, el passat 31 d'octubre, la xifra de candidats a guanyadors supera els 800 exemplars, fet que suposa un notable increment respecte a la passada edició en els diferents gèneres, però especialment en el de Conte.

  Destacada trajectòria literària
  Care Santos (Mataró, Barcelona, 1970), va començar a escriure als 8 anys, als 14 va guanyar el seu primer concurs literari i als 25 va publicar el seu primer llibre, un recull de relats. Des de llavors, ha publicat dotze novel·les, sis llibres de contes, dos llibres de poesia i un gran nombre de novel·les per a joves i nens. La seva obra ha estat traduïda a 23 idiomes, incloent l'anglès, alemany, italià, francès, romanès, polonès, suec, noruec, holandès, coreà, persa i xinès.

  Entre els seus títols destaquen Habitaciones cerradas (Editorial Planeta, 2011), El aire que respiras, Mitja vida (Premi Nadal 2017) i Todo el bien y todo el mal.

  És col·laboradora habitual d' El Periódico de Catalunya i de Mujer Hoy i imparteix tallers literaris.