Homenatge de l’ONCE Catalunya als esportistes cecs i discapacitats visuals greus amb una gala

 • Boletín: Nº 35 NOVEMBRE 2019

  Temática: Esports, Cultura i Oci Homenatge de l’ONCE Catalunya als esportistes cecs i discapacitats visuals greus.

  Dissabte 19 d'octubre, l'ONCE a Catalunya va celebrar la XXIV Gala de l'Esport a l'Auditori ONCE Catalunya. Un acte d’homenatge a tots i totes els esportistes cecs i amb discapacitat visual greu guardonats, els i les que han guanyat medalles a Campionats del Món, d’Europa, d’Espanya i als que ja han aconseguit mínima paralímpica. I també als seus entrenadors, tècnics i guies. També vam aplaudir els campions de Catalunya.

  Va ser una jornada festiva en què l'esport professional, l'esport de base i formació es van donar la mà. Un reconeixement a tots els/les esportistes que s’han deixat la pell per intentar tenir un pòdium i per ser cada dia una mica millors. Als campions del futur, que s’entrenen i competeixen amb il·lusió. A l’esport inclusiu. I als esportistes de base que superen barreres i obstacles quotidianament. I a totes les persones amb les que comparteixen somnis i esforços.

  Un acte, conduït per Guille Fernández, periodista, afiliat i jugador de goalball, en el que van pujar a l’escenari tots els esportistes, tècnics i entrenadors de tots els esports de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs i Deficients Visuals (FCECS), que enguany  celebra el seu 20è Aniversari, i que són: atletisme, tàndem, triatló, goalball, futbol, esquí, muntanya-senderisme, escacs i natació. I també ho van fer els campions i medallistes dels campionats de Catalunya. Va ser una gran foto de família.

  Es va fer una menció especial a la selecció espanyola de futbol per a cecs  que es va proclamar el Dia de la Mercè campiona d'Europa, després de derrotar a França en la final per 3-1, amb dos gols del jugador de Tarragona Youssef El Haddaoui. A Catalunya també juga altre jugador de la selecció, el Pablo Cantero.

  També es va retre homenatge als membres de l’equip B2 futbol sala de Barcelona, que per primera vegada a la història es van  proclamar Campions de la Lliga espanyola. Per primera vegada, eh!!!. 
  Van conèixer una mica més aquets futbolistes gràcies a les entrevistes que el Guille va realitzar a Dani López, Javi de la Rosa i Sergio Guitián.

  La cerimònia va comptar amb els parlaments de David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Dolors Luna, presidenta de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs i Deficients Visuals i Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya.

  L’actuació musical va anar a càrrec d’uns amics de la casa, el grup TERRA FERMA, integrat pel jove afiliat de Reus, Albert Gens. L’Albert va néixer al 1997 a Reus i es va afiliar a l’ONCE al 2013, tot just amb 16 anys. És estudiant de 4t d’història a la Universitat de Lleida. Aquest estiu ha treballat un mes com a venedor dels productes de joc responsable de l’ONCE  a la Pineda. A més a més de la música entre les seves aficions estan el futbol i la literatura.

  Terra Ferma és un grup de Reus amb 5 anys d’experiència als escenaris i nou components.  Ens van acompanyar quatre dels seu membres. L’any 2018 es van llençar a enregistrar el seu primer disc: Un Brot de Llum. El seu estil l’han denominat ska fusió ja que parteixen d’una música d’arrel jamaicana i britànica de base ska que combinen amb estils tan diversos com el rap, el reggae, el rock i el funk. A la gala van interpretar Confidències, Principi d'incertesa, Mig amic, La nit més curta i Els Nous Batecs.

  La gala va acabar-se amb un pica-pica i un karaoke molt esportiu. L’any vinent, després dels Jocs Parlímpics de Tokyo, serà la 25 ena edició d’aquesta Gala Esportiva. Cal posar-se en la millor forma.