Gala d'homenatge de l’ONCE Catalunya als esportistes cecs i discapacitats visuals greus

 • Boletín: Nº 2 NOVEMBRE 2016

  Temática: Esports, Cultura i Oci Totes les disciplines esportives van desfilar a la gala. A la imatge, el grup de natació.

  Dissabte 15 d'octubre, l'ONCE a Catalunya va celebrar la XXI Gala de l'Esport, un homenatge a tots els esportistes cecs i discapacitats visuals greus que han aconseguit medalles d'or, plata i bronze en els Jocs Paralímpics de Rio 2016, en els Campionats del món, Europa o Espanya durant la passada temporada i a tots els que hi han participat. Una jornada festiva en què l'esport professional, el paralímpic i l'esport de base i formació es van donar la mà gràcies a ONCE Catalunya.

  Un acte, cGuille Fernández entrevista a Ignasi Ávila i Marian Polo.onduït per Guille Fernández, periodista, afiliat i jugador de goalball, en què els esportistes, guies, pilots i entrenadors van anar pujant a l'escenari de l'Auditori, agrupats per disciplines: atletisme, ciclisme i triatló, escacs, esquí, futbol sala, muntanya, goalball i natació.

  Es va projectar un Vídeo del Comitè Paralímpic Espanyol on els assistents van poder veure i escoltar els nostres esportistes que han participat en els Jocs de Rio 2016 i tot seguit vam poder conèixer una mica més, a través de sengles entrevistes a Ignasi Àvila i a Marian Polo.

  Entre els esportistes hi havia una representació de la Federació Catalana d'Esports per Cecs que van obtenir els resultats més brillants en els Jocs Paralímpics de Rio: Elena Congost, Or en la marató; Gerard Descarrega, també Or en 400 metres llisos, amb el seu guia, Marcos Blanquiño; Ignasi Àvila, amb el seu pilot, Joan Font, va pujar al podi, amb una segona posició en la prova de ruta. I també els homenatjats Melany Berges, Pepi Benítez, Marian Polo, Xavier Porras, Martín Parejo, Mari Carmen Paredes, Javier Muñoz, Youssef El Haddaqui. I Roger Esteve, Bea Gómez, Enric Martí, Lorenzo Sánchez i Timoteu Stewart.

  L'acte va comptar amb els parlaments de Manel Eiximeno, president de la Federació Esportiva Catalana per a cecs i deficients visuals; Carles Muñoz, president de la Federació Catalana de Paralítics Cerebrals i vicepresident de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya.

  GALERIA D'IMATGES DE LA GALA

  GOALBALL

  CICLISME i TRIATLÓ

  ATLETISME

  ESCACS

  ESQUÍ

  FUTBOL SALA

  MUNTANYA

  EXHIBICIÓ DE ZUMBA