Festa de l’Esport del CRE: atletisme, goalball, natació, ciclisme i futbol sala per tothom

 • Boletín: Nº 39 MARÇ 2020

  Temática: Esports, Cultura i Oci Joves juguen a futbol a la Festa de l'Esport.

  El Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona organitzà divendres 14 de febrer la seva Festa de l’Esport, que enguany arribà a la 28ena edició. Durant el matí, els participants van practicar atletisme, natació, goalball i futbol sala. En aquesta jornada, van participar més de 80 alumnes de 5è de primària a 4º d’ESO amb  ceguesa d’arreu de Catalunya, Aragó i La Rioja. Les activitats lúdiques i esportives es  van desenvolupar a la seu de l’ONCE a Catalunya. La festa té com a objectiu motivar els nens i nenes amb discapacitat visual i en edat escolar cap a la pràctica de diferents activitats físiques i esportives, en una jornada de convivència entre els alumnes. 

  Per la tarda va haver-hi  tallers i activitats diverses, a més de la selecció dels participants en futbol sala, judo i escacs dels alumnes de tot l’àmbit que participaran al VI Encuentro de Escuelas Deportivas que organitza l’ONCE a nivell estatal i que tindrà lloc el pròxim mes de maig a Sevilla.

  El sotsdelegat territorial d’ONCE Catalunya, Àngel Ávila;  el president del Consell Territorial, David Bernardo; el director del CREDV-CRE ONCE Barcelona, Manel Eiximeno, i la presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, Dolors Luna, van presentar les activitats. Es va comptar amb estudiants voluntaris del cicle formatiu d’Educació Física de l’Escola del Treball i del grau d’Esports de la Universitat de Barcelona i la col·laboració dels mestres de suport itinerants als alumnes cecs a Catalunya, que realitzen la seva tasca al Servei Educatiu CREDV/CRE ONCE Barcelona.

  Actualment a Catalunya hi ha 1.200 alumnes amb discapacitat visual escolaritzats en tot tipus de centres educatius. Aquests centres són llars d’infants, escoles d’educació infantil i primària, instituts d’educació secundària, centres d’educació especial, universitats i escoles de formació d’adults, els quals reben suport específic en el marc del conveni de col·laboració signat des de l’any 1985, i renovat per últim cop, el 5 de juliol de 2018, entre el Departament d’Educació i l’ONCE.