Els Jocs Paralímpics, protagonistes enguany de les colònies d’estiu dels nens cecs de l’ONCE Catalunya

 • Boletín: Nº 1 OCTUBRE 2016

  Temática: Esports, Cultura i Oci Els campaments estivals de l'ONCE són una gran experiència per la integració de tots els joves.

  Una vintena de nens i nenes cegues i amb discapacitat visual greu de Catalunya i de les Illes Balears han gaudit de les colònies d’ONCE Catalunya a la Casa de Colònies Eurostage de Caldes d’Estrac (Caldetes), del 6 al 10 de setembre.

  Ja fa vint-i-tres anys que l’ONCE Catalunya organitza les colònies d’estiu per tal de potenciar una plena integració dels grups i el coneixement mutu dels escolars.

  Enguany, coincidint amb l’any olímpic, el repte ha estat fomentar la pràctica esportiva i promocionar l’esport. El centre d’interès dels campaments han estat els Jocs Paralímpics a Rio de Janeiro (Brasil), i així els joves, que tenen entre 6 i 18 anys, han pogut descobrir i practicar esports adaptats.

  Una nena prova amb el llençament d'una pilota amb picarols com jugar al goalball.

  Un equip de monitors van acompanyar els nens en tot moment i els van organitzar diferents activitats: esports adaptats, jocs, tallers, piscina, jocs de nit, etc.

  Sota la màxima de l'accessibilitat universal i el disseny per a tothom, les colònies d’estiu s'han estès a la majoria dels centres que l'Organització té per tot l'Estat, amb una participació anual de prop de 400 de nens i nenes. L'ONCE ofereix a tots els estudiants un ventall ampli i divers d'activitats esportives, de natura, aprenentatge i convivència.