El Teatre Metropol de Tarragona, protagonista de 5,5 milions de cupons de l'ONCE

 • Boletín: Nº 35 NOVEMBRE 2019

  Temática: Esports, Cultura i Oci Cupó Teatre Metropol de Tarragona.

  El Teatre Metropol de Tarragona, protagonista del cupó de l’ONCE del diumenge 3 de novembre dintre de la sèrie  ‘Ciutats a escena’ que l’ONCE dedica als teatres.
  La presentació del cupó va ser dimarts 29 d’octubre en un acte en el qual van intervenir  Pau Ricomà, alcalde de Tarragona; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya i Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona.

  La presentació del cupó del Teatre Metropol va ser dimarts 29 d’octubre en un acte en el qual van intervenir Pau Ricomà, alcalde de Tarragona; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya i Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona.

  La casa Mercè Mirall, un habitatge bastit per Josep Font l'any 1863, era la seu del Patronat Obrer. L'any 1908, l'entitat va decidir construir un teatre al jardí de la casa, situat a l'interior de l'illa, i va encarregar l'obra a Josep M. Jujol, que aleshores començava la seva carrera com a arquitecte independent després d'haver col·laborat amb Gaudí. Jujol va fer un projecte molt imaginatiu.

  Durant la Guerra Civil, a l'edifici hi van caure dues bombes que el van deixar molt malmès. Posteriorment va patir diverses modificacions en ser transformat en cinema i va perdre tota la seva essència de joia modernista. A finals dels anys vuitanta, el Metropol es va clausurar definitivament a causa de les deficients condicions de seguretat.

  L'any 1991 l'Ajuntament de Tarragona va decidir adquirir l'edifici i encarregà la seva restauració a l'arquitecte Josep Llinàs. L'excel·lent treball de restauració i reforma, que va recuperar tots els elements modernistes, fou guardonat amb el premi FAD d'arquitectura 1996, guardó al que també aspirava el Museu d'Art Contemporani de Barcelona.
  El Teatre Metropol, ubicat al número 46 de la Rambla Nova, va ser inaugurat el 10 de març de 1995, i actualment acull programacions estables de teatre, música i dansa durant bona part de l'any.