El so del braille, el talent musical de joves músics cecs es mostra a Internet amb 'Música a les mans'

  • Boletín: Nº 43 JULIOL 2020

    Temática: Esports, Cultura i Oci El dissabte 6  de juny de 2020, a les 19.00 hores, va tenir lloc per primera vegada on line, atesa la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 el concert de la 14ª edició d'estudiants de música cecs o amb discapacitat visual, Música a les Mans.

    El dissabte 6  de juny de 2020, a les 19.00 hores, va tenir lloc per primera vegada on line, atesa la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 el concert de la 14ª edició d'estudiants de música cecs o amb discapacitat visual, Música a les Mans.

    En aquesta ocasió la trobada va ser virtual i es va poder seguir pel canal de YouTube ‘Cultura a cegues’, que durant el confinament ha enregistrat més d’una vintena llarga de continguts, des de concerts a presentacions de novel·les, passant per receptes de cuina, contes i videojocs accessibles.

    Enguany van participar més de 30 estudiants amb discapacitat visual procedents de diverses Escoles de Música i Conservatoris de Catalunya, que van interpretar una mostra del treball que estan realitzant en els seus respectius centres. Entre les peces seleccionades, vam escoltar: Per a Elisa, una adaptació al piano de l’obra de Beethoven; City of stars (flauta travessera); No holly for miss Queen d’Enya, al piano; en veu Bicicletes de Blaumud o Isn't she lovely d’Stevie Wonder en baix elèctric.

    Música a les Mans és un espai de convivència, un punt de trobada en el qual els estudiants d'Escoles de Música i Conservatoris de Catalunya, que utilitzen el codi Braille o altres recursos específics, poden compartir la seva afició i el seu repertori, al mateix temps que s'afavoreix la coordinació entre els seus diferents centres per compartir l’experiència i generar noves propostes que incideixin en una millora de l'atenció educativa. Música a les mans també és un espai en el que es posa en valor la tasca de tots els professionals que treballen per la inclusió educativa, així com l’esforç i dedicació dels estudiants i les seves famílies, una tasca de la que a casa nostra i a nivell europeu en som pioners des de fa més de 30 anys.

    Us volem agrair el vostre suport, i si encara no heu pogut visitar el canal ‘Cultura a cegues’ i gaudir de les diferents emissions, us facilitem l’enllaç per a que us connecteu. Cliqueu en aquest enllaç:

    Link directe al canal: https://www.youtube.com/c/culturaacegues