El Roc Boronat, a tocar!

 • Boletín: Nº 39 MARÇ 2020

  Temática: Esports, Cultura i Oci El jurat està format per: Enric Botí, delegat territorial d’ONCE a Catalunya; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Leandro Lamor, delegat de l’agència EFE a Catalunya; Vicenç Villatoro, escriptor; Maria Escalas, autora i escriptora; Joan Carles Girbés, director editorial d’Ara Llibres; Carlota Freixenet, llibretera de la Llibreria La Carbonera; Rafael Vallbona, guanyador en 2019 i David Bernardo, president del Consell Territorial ONCE Catalunya.

  A la primera quinzena de març es reuniran els membres del jurat de la XXII edició del concurs Literari Roc Boronat, per tal d'emetre el seu veredicte. A l’edició d’enguany, que ha comptat amb la quarta participació més alta del total d’obres presentades: 73 títols. A la categoria de narrativa s’han presentat 67 obres, també la quarta participació més alta en la història dels premis i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, hi ha sis escrits. A la darrera edició van resultar-ne guanyadors Rafael Vallbona per l’obra Els bons dies, a la categoria de narrativa, i Maria Mercè Guiu per l’obra El millor de cada vida, a la categoria de prosa. La gala de lliurament serà dijous 26 de març a partir de les sis de la tarda a l'Auditori ONCE Catalunya

  Homenatge a Rafel Nadal

  En el decurs de l’acte de lliurament dels guardons de la XXII edició del Concurs Literari Roc Boronat, on coneixerem els guanyadors d'enguany, es retrà homenatge a l’escriptor i periodista Rafel Nadal. Se li farà entrega de la seva obra Quan en dèiem xampany, en suport braille i de Quan érem feliços (Premi Josep Pla, 2012), en suport sonor. Nadal ha estat guardonat amb el Premi Ramon Llull, per la seva obra El fill de l’italià (2019). Actualment escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1 i a Televisió de Catalunya. Altres escriptors homenatjats han estat: Josep M. Espinàs, Quim Monzó, Maria de la Pau Janer, Isabel Clara-Simó, Emili Teixidor, Carme Riera, Empar Moliner, Vicenç Villatoro, Martí Gironell, Maria Barbal, Matthew Tree, Ferran Torrent, Jaume Cabré, Màrius Serra, Andreu Martin i Maria Antònia Oliver.

  Jurat de prestigi

  El jurat està format per: Enric Botí, delegat territorial d’ONCE a Catalunya; Ester Franquesa, directora general  de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya;  Leandro Lamor, delegat de l’agència EFE a Catalunya; Vicenç Villatoro, escriptor; Maria Escalas, autora i escriptora; Joan Carles Girbés, director editorial d’Ara Llibres; Carlota Freixenet, llibretera de la Llibreria La Carbonera; Rafael Vallbona, guanyador en la categoria de narrativa a l’anterior edició; i David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya.

  Fomentar la creació literària en català

  Els objectius d’aquest concurs literari, que l’ONCE convoca des del 1999, són donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual. Consta d’una modalitat en prosa oberta a tot tipus de persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu). L’obra guanyadora de la qual serà publicada per l’editorial Amsterdam de la Cooperativa SOM a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 € i una escultura amb placa gravada. I d’una  altra  banda d’una modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 i una escultura amb placa gravada.