El Jurat del Concurs Literari Roc Boronat ja treballa per decidir els guanyadors de la XXII edició

 • Boletín: Nº 38 FEBRER 2020

  Temática: Esports, Cultura i Oci Rafael Vallobona rep el guardó del 2019 al premi de novel·la de la mà d'Ester Franquesa.

  Dimarts 4 de febrer tindrà lloc a l’edifici ONCE Catalunya la primera reunió dels membres del jurat dels Premis de la XXII edició del Concurs Literari Roc Boronat. Hauran d’avaluar les 73 obres presentades: 67 títols, a la categoria de narrativa i 6 la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu.

  Els guanyadors i/o guanyadores es coneixeran durant el primer trimestre del 2020 i els guardons es lliuraran dijous 26 de març a les 18.00 h a l'Auditori ONCE Catalunya.

  A la darrera edició va resultar-ne guanyador Rafael Vallbona per l’obra Els bons dies.

  Els objectius d’aquest concurs literari, que l’ONCE convoca des del 1999, són donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual. Consta d’una modalitat en prosa oberta a tot tipus de persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu): L’obra guanyadora de la qual serà publicada per l’editorial Amsterdam de la Cooperativa SOM a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 € i una escultura amb placa gravada. I d’una  altra  banda d’una modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 18 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 i una escultura amb placa gravada.