El CRE ONCE Barcelona acull la IV trobada de les Escoles Esportives per a estudiants cecs

 • Boletín: Nº 20 JUNY 2018

  Temática: Esports, Cultura i Oci Un nen fa un llençament de goalball.

  El Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona (av. Gran Via de les Corts Catalanes, 394) acullí des del divendres 11 al diumenge 13 de maig, la IV Trobada d’Escoles Esportives de l’ONCE adreçades a estudiants afiliats.
  Un total de 110 alumnes de l’àmbit dels Centres de Recursos Educatius de l’ONCE a Alacant, Madrid, Pontevedra, Sevilla i Barcelona van jugar a Futbol Sala i Futbol 5; Goalball, categoria infantil i juvenil; Judo, per grups segons els pesos, i Escacs, en categoria única. El diumenge es va fer un torneig inclusiu de judo i un altre d’escacs.

  Judo.

  Escacs

  Futbol.

  L’esport en edat escolar ocupa un paper de gran importància a l’ONCE per incentivar la salut, l'autonomia personal i la  socialització. També recull una funció preventiva i de creació d’hàbits saludables i, per descomptat, té una vessant lúdica per si mateixa. Els nens troben en l'esport i en les activitats físiques, un moment d’esplai i de diversió. És també indiscutible la transmissió de valors a través de l'esport, com el foment de comportaments de tolerància en un clima de respecte i consideració cap a tothom. Alhora que es formen esportistes, es formen persones i viceversa.

  A més d’impulsar la pràctica esportiva, es promouen valors com la solidaritat, l'amistat, la tolerància, la consideració i el compromís amb la diversitat i el medi ambient, i es reforça la cultura institucional, el coneixement de l'ONCE i la  seva Fundació, els seus serveis i recursos.

  Foto de família: nens i directius ONCE.

  Cerimònia de clausura.