El català Albert Morales, tercer al XVII Campionat d’Espanya Juvenil d’escacs per a cecs

 • Boletín: Nº 58 NOVEMBRE 2021

  Temática: Esports, Cultura i Oci Lliuraments de premis del XVII Campionat d'Espanya Juvenil d'escacs per a cecs, disputat a Comarruga.

  El jove jugador Albert Morales, ha quedat tercer en el XVII Campionat d'Espanya Juvenil d'escacs per a cecs, disputat a Comarruga (Tarragona) del 9 al 12 d’octubre.

  El torneig, organitzat per la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), es va disputar per sistema lliga a una volta amb 6 jugadors. Aarón San Juan, que fa un mes es va proclamar campió d'Espanya Juvenil en línia, va dominar la competició cedint un empat contra Miguel Arnedo que seria el subcampió. Amb aquesta victòria, el jove escaquista de Ponferrada, amb 14 anys, obté plaça directa per a la fase final del Campionat d'Espanya individual absolut. En tercer lloc, es va situar el jugador català Albert Morales.

  La cloenda del torneig va estar presidida per la secretària general de la FEDC, Gemma León, que va lliurar els premis als vencedors i va poder comprovar in situ l'esperit esportiu que regna en els joves escaquistes cecs.

  El campionat es va desenvolupar sota un estricte protocol sanitari per evitar qualsevol tipus de contagi per la Covid-19. Els jugadors participants es van realitzar test serològics previs al viatge a terres catalanes, i van jugar amb mascareta en tot moment alhora que guardaven la distància de seguretat.