Anima’t a participar al concurs Roc Boronat de literatura en català: fins el 30 de novembre pots!

 • Boletín: Nº 46 OCTUBRE 2020

  Temática: Esports, Cultura i Oci Violeta Richart i Santi Moese, guanyadors de l'edició d'enguany (lliurament el 2020)

  Fins el proper 30 de novembre l’ONCE Catalunya té obert el termini per participar a la XXIII edició del Concurs Literari Roc Boronat, creat per donar suport i estimular els escriptors i poetes en llengua catalana i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual.

  El concurs consta d’una modalitat de narrativa, novel·la curta o un conjunt de relats, oberta a tothom a partir de 18 anys (incloses persones amb ceguesa o discapacitat visual greu). L’obra guanyadora serà publicada per l’editorial Amsterdam, a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 euros i una escultura amb placa gravada.

  El premi també té una modalitat en prosa, narracions, assaigs o contes, exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 euros i una escultura amb placa gravada.

  A l’última edició, el jurat del XXII premi literari Roc Boronat va escollir com a guanyadora de la modalitat de narrativa a Violeta Richart per l’obra 'Y'. I a la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Santi Moese va guanyar en l’apartat de prosa amb l’obra 'La Carmeta'. El Santi és Instructor de Tiflotecnologia i Braille a la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya.

  Podeu consultar les bases clicant aquí.