73 obres pel Concurs Literari Roc Boronat

 • Boletín: Nº 37 GENER 2020

  Temática: Esports, Cultura i Oci

  Divendres 29 de novembre va finalitzar el termini de presentació d’obres al XXII  Concurs Literari Roc Boronat. Aquesta edició ha comptat amb la quarta participació més alta de la història dels guardons: 73 títols. A la categoria de narrativa, oberta a tothom, s’han presentat 67 obres i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, sis.

  Els objectius d’aquest concurs literari, que l’ONCE convoca des del 1999, són donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual. Consta d’una modalitat en prosa oberta a tot tipus de persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu): L’obra guanyadora de la qual serà publicada per l’editorial Amsterdam de la Cooperativa SOM a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 € i una escultura amb placa gravada. I d’una  altra  banda d’una modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 18 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 i una escultura amb placa gravada.

  A la darrera edició va resultar-ne guanyador Rafael Vallbona per l’obra Els bons dies. La novel·la, amb dosi d’intriga i de nostàlgia, és un exercici brillant d’estil i un homenatge a la memòria, a les revolucions frustrades, als anhels de canvi i a la llibertat individual. Ricard viatja a París amb l’esperança de retrobar el seu vell amic de joventut. Allà hi va conviure a finals dels 70 amb idealistes inquiets que lluitaven amb la paraula per transformar el futur. Fins que va tornar a Barcelona, en ple desencís per l’oportunitat perduda de la Transició, i el va perdre la pista.  

  Els guanyadors i/o guanyadores es coneixeran durant el primer trimestre del 2020.