15 persones cegues d’ONCE ‘veuen’ un partit de tennis al 69 Trofeu Conde de Godó

 • Boletín: Nº 64 MAIG 2022

  Temática: Esports, Cultura i Oci Un grup de 15 persones cegues de l’ONCE van assistir dissabte 16 d’abril al Barcelona Open Banc Sabadell/ 69 Trofeu Conde de Godó i van tenir l’oportunitat de ‘veure’ un partit del torneig en directe.

  Un grup de 15 persones cegues de l’ONCE van assistir dissabte 16 d’abril al Barcelona Open Banc Sabadell/ 69 Trofeu Conde de Godó  i van tenir  l’oportunitat de ‘veure’ un partit del torneig en directe. Els aficionats cecs van poder gaudir del seu esport preferit gràcies a una aplicació que determina a quin costat de la pista cau la pilota amb un so diferent.

  Van estar rebuts i acompanyats per membres del Reial Club de Tennis Barcelona 1989 i de la Fundació Tennis Barcelona. Van fer una ruta pel Fan Boulevard, una visita a l’estand de la Fundació i una trobada institucional amb foto de família.

  A les pistes del poliesportiu, Raúl Fuentes va fer una xerrada els assistents sobre el Blind Tennis, més que un esport, una oportunitat per aconseguir el creixement integral de les persones a través dels seus sentits. Dona l’oportunitat de jugar al tennis a persones amb discapacitat visual o cegues. És molt similar al tennis convencional,  simplement s’adapten algunes de les seves regles. Depenent del grau de baixa visió, el jugador podrà colpejar la pilota després de 1, 2 o 3 bots. Es pot jugar en modalitat individuals i dobles. En dobles, les parelles es formen amb un jugador amb discapacitat visual i un altre amb visió total. Després d’aquesta trobada, el grup es va dirigir a la pista per veure tennis a la zona VIP Clay.

  Dues persones cegues afiliades a l’ONCE,  Josep Gasol i Xavier Durán, van participar a la transmissió del partit de tennis de dimarts 19 d’abril. Ho van fer des de la pista Rafa Nadal, des d’on van viure el partit i van fer la transmissió amb els comentaristes de RTVE que els anaven donant pas.

  La pràctica de qualsevol esport suposa un element d’integració i millora de la qualitat de vida de les persones cegues o amb baixa visió. Per a totes les edats i en diferents nivells, hi ha un esport adaptat que permet socialitzar-se, entrenar-se i competir en igualtat de condicions que la resta d'esportistes.