Nº 9 JUNY 2017

 • El nostre reconeixement als Medallistes i Jubilats

  31/05/2017 Protagonistes L’ Auditori de l’ONCE a Catalunya es va omplir d’emocions i molt bones vibracions el 13 de maig. Va acollir l’acte Una vida laboral a l’ONCE, un sentit homenatge als medallistes de 25 i 35 anys de servei a l’entitat i als nous jubilats. Un total de 54 companys i companyes van rebre enguany els diplomes i medalles de plata i d’or per la seva dedicació a la Institució. I 141 jubilats durant l’últim any van tenir el seu detall commemoratiu.

  L’ Auditori de l’ONCE a Catalunya es va omplir d’emocions i molt bones vibracions dissabte 13 de maig. Va acollir l’acte Una vida laboral a l’ONCE, un sentit homenatge als medallistes de 25 i 35 anys de servei a l’entitat i als nous jubilats. Un total de 54 companys i companyes van rebre enguany els diplomes i medalles de plata i d’or per la seva dedicació a la nostra institució i 141 jubilats durant l’últim any van tenir el seu detall commemoratiu.

  Continuar llegint El nostre reconeixement als Medallistes i Jubilats
 • Els guanyadors del Concurs Escolar de l’ONCE reben els seus premis a la DT Catalunya

  31/05/2017 Protagonistes Foto dels guanyadors a Catalunya del Concurs Escolar de l'ONCE i la seva Fundación

  Dimecres 31 de maig, a la Sala de Conferències de la DT de Catalunya, Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, president del Consell Territorial; Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona i Jordi Miró, director general d’Atenció a la Comunitat Educativa de la Generalitat de Catalunya, que va presidir l’acte, van lliurar els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del 33è Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació. Enguany per primera vegada a la història del concurs els tres col•legis guanyadors ho han estat tant a la fase provincial de Barcelona com a l’autonòmica de Catalunya: El Col•legi Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) de la categoria A (3r i 4t de primària); l’Escola Sant Jordi (Vilanova i la Geltrú) de la categoria B (5è i 6è de primària) i l'Institut Maristes Igualada (Igualada) de la categoria C (ESO i FP bàsica).

  Continuar llegint Els guanyadors del Concurs Escolar de l’ONCE reben els seus premis a la DT Catalunya
 • L’ONCE Catalunya convoca els ‘Premis Solidaris’

  31/05/2017 Solidaritat Peu de foto.- El Jurat d’esquerra a dreta: Leandro Lamor, delegat de l’agència EFE a Catalunya; Carles González, director de RTVE Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya; Rosa Cornet, cap Gabinet Direcció TV3; Enric Botí, president Consell Territorial ONCE Catalunya; Antonio Guillén, president del COCARMI; Pepa Masó, directora adjunta d’El Punt Avui; Enric Sierra, adjunt al director de La Vanguardia i Oriol Illa, president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

  L'ONCE ha obert la presentació de candidatures als Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017 per tal de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que fan una tasca solidària en el seu entorn de influència procurant la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal.Es poden presentar fins al proper divendres 30 de juny a la Secretaria del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda núm. 1, 6a planta, 08015 de Barcelona) o a l'adreça electrònica: ctcatalunya@once.es

  Continuar llegint L’ONCE Catalunya convoca els ‘Premis Solidaris’
 • L’Exposició Itinerant dels 25 anys del Museu Tiflològic mostra a Barcelona art per veure i tocar

  31/05/2017 Esports, Cultura i Oci L’ONCE ha inaugurat a Barcelona l’Exposició Itinerant que celebra els 25 anys del seu Museu Tiflològic, que té la seva seu central a Madrid. L’Organització reuneix a la capital catalana un total de 32 peces.

  Es pot visitar del 15 de maig a l’1 de juny al Museu Marítim de Barcelona (av. Drassanes, s/n - 08001 Barcelona), en horari de 10.00 a 20.00 h. El visitant podrà veure i tocar la maqueta dels Palaus Àrabs de l'Alhambra i la del Taj Mahal, entre d'altres, per conèixer què sent una persona cega quan percep l'art a través dels seus dits

  Continuar llegint L’Exposició Itinerant dels 25 anys del Museu Tiflològic mostra a Barcelona art per veure i tocar
 • El Sorteig Extraordinari de l’ONCE del Dia de la Mare reparteix 800.000 euros a Catalunya

  31/05/2017 Joc La sort del Sorteig Extraordinari de l'ONCE del Dia de la Mare va deixar 400.000 euros a Girona. Altres 10 cupons, premiats també amb 40.000 euros cadascun, van tocar a Barcelona. El premi més gran, de 17 milions d'euros, es va anar a Donosti.

  La sort del Sorteig Extraordinari de l'ONCE del Dia de la Mare, celebrat la nit del diumenge 7 de maig, va deixar 400.000 euros a Girona. Altres 10 cupons, premiats també amb 40.000 euros cadascun, van tocar a Barcelona. El premi més gran, de 17 milions d'euros, es va anar a Donosti.

  Continuar llegint El Sorteig Extraordinari de l’ONCE del Dia de la Mare reparteix 800.000 euros a Catalunya
 • Més de 100 nens i nenes cecs del CRE celebren la Festa de l’Esport fent atletisme, goalball i ciclisme

  31/05/2017 Serveis i activitats

  El Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona va organitzar divendres 12 de maig la seva Festa de l’Esport, que enguany arribà a la 25ena edició. Durant el matí, els participants van practicar atletisme, natació, goalball, futbol sala i ciclisme en tàndem. Per la tarda, van gaudir de tallers i un berenar.

  Continuar llegint Més de 100 nens i nenes cecs del CRE celebren la Festa de l’Esport fent atletisme, goalball i ciclisme
 • Barcelona presenta el logotip commemoratiu del 25 aniversari dels Jocs Paralímpics de 1992

  31/05/2017 T'interessa El delegat territorial de l’ONCE Catalunya, Xavier Grau, el president del Consell, Enric Botí, el president de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), Manel Eiximeno i secretari general del Comitè Paralímpic Español, Miguel Sagarra van participar a la presentació. Aquí, amb la mascota Petra.

  El delegat territorial de l’ONCE Catalunya, Xavier Grau, el president del Consell, Enric Botí; el president de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), Manel Eiximeno i el secretari general del Comitè Paralímpic Español, Miguel Sagarra, van participar a la presentació del logotip commemoratiu del 25 aniversari dels Jocs Paralímpics de 1992. Va ser divendres 19 de maig a l'Ajuntament de Barcelona, en un acte que s'emmarcà dins de les celebracions programades al llarg de l'any per recordar la gran cita olímpica i paralímpica que va transformar la ciutat. L’ONCE dedicarà un cupó commemoratiu de l’aniversari el pròxim 13 de setembre.

  Continuar llegint Barcelona presenta el logotip commemoratiu del 25 aniversari dels Jocs Paralímpics de 1992
 • Fundación ONCE exposa a Construmat una casa intel•ligent, sostenible i accessible

  31/05/2017 Fundación ONCE Va visitar la casa accessible Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Meritxell Borràs, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona i Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, entre d'altres personalitats.

  L'habitatge, de més de 100 metres quadrats, compta amb un centenar de solucions tecnològiques. Hi ha catifes amb detecció de presència; balises beepcons desenvolupades per ILUNION, que estan especialment dissenyades per facilitar a les persones amb discapacitat visual la identificació i localització dels objectes propers; la nova Smart TV de Samsung, que ha rebut el premi CES 2016 Best of Innovation a la categoria de tecnologia accessible; un assecador corporal; un armari d'emmagatzematge motoritzat; una cuina amb fogons regulable, o un espiell digital.

  Continuar llegint Fundación ONCE exposa a Construmat una casa intel•ligent, sostenible i accessible
 • Quan la música es toca en Braille!

  31/05/2017 Serveis i activitats Com a novetat, en aquesta edició s'ha comptat amb la participació d'una representació de la Coral Allegro ONCE València, que està integrada, a la par, per cantaires cecs i vidents sota la direcció de Christian García Marco.

  Dissabte 20 de maig va tenir lloc a l’Auditori ONCE Catalunya el XI concert de la trobada d’estudiants de música amb discapacitat visual, Música a les Mans. És un espai de convivència, un punt de trobada on els estudiants de música de les Escoles de Música de Catalunya, que utilitzen el codi Braille o altres recursos específics, poden compartir la seva afició i el seu repertori.

  Continuar llegint Quan la música es toca en Braille!
 • Projecció de la pel•lícula “El miracle d’Anna Sullivan” i més sobre la sordceguesa a Tarragona

  31/05/2017 Esports, Cultura i Oci

  Dimecres  dia 3 de maig va tenir lloc, a la sala d’actes de l’ONCE (Rambla Vella 10),  la projecció de la pel•lícula biogràfica El miracle d’ Anna Sullivan, que  explica la història de Hellen Keller,  una nena sordcega que vivia incomunicada del món i va arribar a graduar-se a la universitat gràcies a la feina i la tenacitat de la pedagoga Anna Sullivan.

  Continuar llegint Projecció de la pel•lícula “El miracle d’Anna Sullivan” i més sobre la sordceguesa a Tarragona
 • Pere Ribes, premi Ràdio Associació de Catalunya: “La ràdio són els meus ulls”

  31/05/2017 Protagonistes El passat dijous 4 de maig va tenir lloc a l’Auditori ONCE Catalunya l’acte de lliurament dels 17 Premis Ràdio Associació de Catalunya.

  El passat dijous 4 de maig va tenir lloc a l’Auditori ONCE Catalunya l’acte de lliurament dels 17 Premis Ràdio Associació de Catalunya. Els guardons van estrenar enguany una nova distinció, el Premi a la Integració, que ha estat per Les transmissions de futbol de la Unió Esportiva Olot, de Ràdio Olot, per superar prejudicis i apostar per incorporar a la transmissió l’anàlisi acurada i lúcida de Pere Ribes, un nen cec d’11 anys. Pere va ser "el protagonista d'aquesta gran festa de l’espai català de comunicació”, segons Jordi Margarit, president de Ràdio Associació de Catalunya.

  Continuar llegint Pere Ribes, premi Ràdio Associació de Catalunya: “La ràdio són els meus ulls”
 • La Catedral de Tarragona, més accessible

  31/05/2017 T'interessa Portada de la catedral de Tarragona

  La Catedral de Tarragona estrena aquest any una nova senyalització, amb informació per a persones cegues perquè puguin conèixer els secrets que amaga aquest espai. El projecte s'ha llançat en col•laboració amb l'ONCE de Tarragona, que s'ha encarregat d'ajudar a l'empresa que gestiona aquest monument per adaptar els continguts al sistema Braille.

  Continuar llegint La Catedral de Tarragona, més accessible
 • La selecció masculina del goalball català viu una gran fita internacional i acaba setena a Berlín

  31/05/2017 Esports, Cultura i Oci Comandats pel seleccionador David Huguet, i amb l’ajut de l’entrenadora María Pilar Martín, l’expedició catalana va presentar a les seves files una combinació de jugadors procedents dels equips del Barcelona (recent classificat pel Campionat d’Espanya d’aquesta temporada) i del Mediterrani, ascendit recentment a la segona divisió nacional amb grans aspiracions. El quintet convocat està format per: Félix Vargas Rodríguez, Guillermo Fernández Jener, Jonathan Navarro Flores, Miguel Ángel Alonso García i Omar F

  La capital d’Alemanya va acollir la Copa Internacional de Goalball 2017 de la ciutat. La competició va tenir lloc del dissabte 29 d’abril al dilluns 1 de maig al poliesportiu de l’Escola Peter-Ustinov. El torneig de caràcter amistós aplegà la participació d’un total de vuit equips de l’àmbit europeu en categoria masculina, comptant amb tres conjunts per part del país amfitrió.Berlín va ser una important fita en el segon any de vida de la selecció catalana de goalball; un projecte posat en marxa per la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i Deficients Visuals.

  Continuar llegint La selecció masculina del goalball català viu una gran fita internacional i acaba setena a Berlín
 • El 100 Aniversari de la Unió Filharmònica d’Amposta, en 5,5 milions de cupons de l'ONCE

  31/05/2017 Joc El Cupó de l’ONCE ha estat presentat aquest matí, en un acte celebrat a la seu social de la Unió Filharmònica d’Amposta. L’acte ha comptat amb la presència d’Adam Tomás, alcalde de l'Ajuntament d'Amposta; Inés Martí, regidora de cultura de l'Ajuntament d'Amposta; Núria Gómez, presidenta de la junta directiva de la Unió Filharmònica d'Amposta; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya; Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona

   El "100 Aniversari Unió Filharmònica d’Amposta" protagonitza el cupó de l’ONCE de dijous 8 de juny. Cinc milions i mig de cupons portaran el logo d’aquesta societat musical dissenyat per commemorar el seu centenari i la llegenda (1917-2017) 100 años de música, cultura y sociedad.

  Continuar llegint El 100 Aniversari de la Unió Filharmònica d’Amposta, en 5,5 milions de cupons de l'ONCE
 • Catalunya, campiona d’Espanya de goalball femení de Segona Divisió guanyant tots els partits

  31/05/2017 Esports, Cultura i Oci Catalunya ha mostrat una clara superioritat i ha guanyat els 12 partits, sumant els 36 punts en joc

  Catalunya es va proclamar Campiona d’Espanya de goalball femení de Segona Divisió el passat 6 i 7 de maig a Madrid. Durant la lliga, ha mostrat una clara superioritat i ha guanyat els 12 partits, sumant els 36 punts en joc

  Continuar llegint Catalunya, campiona d’Espanya de goalball femení de Segona Divisió guanyant tots els partits
 • El goalball català viu emocions fortes en un gran campionat que guanyen València i Andalusia

  31/05/2017 Esports, Cultura i Oci Foto de familia del Campionat de Catalunya de Goalball

  El Campionat de Catalunya Open de Goalball de la temporada 2016-17 va tenir un magnífic escenari i una competició molt vibrant. Es desenvolupà durant el cap de setmana del 27 i 28 de maig al Poliesportiu de la Delegació Territorial ONCE-Catalunya.La selecció masculina d’Andalusia i el conjunt femení FESA-ONCE València van proclamar-se campions.

  Continuar llegint El goalball català viu emocions fortes en un gran campionat que guanyen València i Andalusia
 • Más de 100 chavales ciegos, una veintena del CRE ONCE Barcelona, estrenan el ‘Estadio de la Ilusión’

  31/05/2017 Serveis i activitats 110 chicos y chicas ciegos y con discapacidad visual grave, de entre 11 y 15 años, entre ellos más de una veintena procedentes de Catalunya, han participado en el III Encuentro de Escuelas Deportivas de la ONCE, celebrado del 19 al 21 de mayo en el CRE de la ONCE (Avda. de Denia, 171) en Alicante.

  110 chicos y chicas ciegos y con discapacidad visual grave, de entre 11 y 15 años, entre ellos más de una veintena procedentes de Catalunya, han participado en el III Encuentro de Escuelas Deportivas de la ONCE, celebrado del 19 al 21 de mayo en el CRE de la ONCE (Avda. de Denia, 171) en Alicante. El encuentro, bajo la coordinación de David Huguet y Antonio Blanco, ambos maestros especialistas de Educación Física del CRE ONCE Barcelona, ha servido para favorecer la integración y para reforzar toda la estructura de Deportes de la ONCE a nivel estatal.

  Continuar llegint Más de 100 chavales ciegos, una veintena del CRE ONCE Barcelona, estrenan el ‘Estadio de la Ilusión’
 • Cerca de 2.000 personas ciegas mayores y pensionistas, de vacaciones gracias a la ONCE

  31/05/2017 T'interessa

  Cerca de 2.000 mayores y pensionistas de la ONCE podrán disfrutar de los turnos de vacaciones sociales organizados para este año 2017 por la entidad, en colaboración con la Agencia “Viajes 2000" (BCD Travel Turismo Accesible S.A.), especialista en la oferta turística para personas con discapacidad. Los turnos se vienen desarrollando desde el pasado mes de abril y se extienden hasta el mes de diciembre con el programa especial “Navidad en Familia”, dirigido a personas afiliadas a la ONCE que se encuentren solas. Este año el programa incluye seis destinos diferentes de once días de duración cada uno de ellos, a los que se suma la oferta de otras 2.000 plazas a través del IMSERSO.

  Continuar llegint Cerca de 2.000 personas ciegas mayores y pensionistas, de vacaciones gracias a la ONCE
 • La Festa Major de Gràcia es mou a tot Braille!

  31/05/2017 Serveis i activitats ONCE Catalunya va participar amb el taller El Braille, el sentit de llegir amb els dits. Es va fer a l’envelat dels Jardinets de Gràcia el passat 5 de maig.

  En el marc de la celebració del bicentenari de la Festa Major de Gràcia, l’ONCE Catalunya va participar amb el taller El Braille, el sentit de llegir amb els dits. Es va fer a l’envelat dels Jardinets de Gràcia el passat 5 de maig. D’aquesta manera, un grup d’afiliats i treballadors van ensenyar a la ciutadania com és el codi de lectoescriptura de les persones cegues. El cupó del 20 d'agost es dedica a aquesta festa de cultura, tradició i guarnit, una de les expressions festives i populars més importants i singulars de la ciutat de Barcelona

  Continuar llegint La Festa Major de Gràcia es mou a tot Braille!
 • 'La ràdio a tot hora' a la DT

  31/05/2017 Serveis i activitats

  Un grup d’uns 40 afiliats a l’ONCE van gaudir el passat dia 2 de maig a la Sala de Conferències de la 6ª planta de la DT d’una nova edició de ‘La ràdio a tot hora’ amb Maytri Borao, Fernando del Collado i Sílvia Tarragona.

  Continuar llegint 'La ràdio a tot hora' a la DT
 • Arriba a les llibreries 'Matèria grisa' de Teresa Solana, la guanyadora del XIX Premi Roc Boronat

  31/05/2017 Esports, Cultura i Oci Portada del llibre 'Matèria grisa'

  La novel·la, mereixedora del XIX Premi Roc Boronat atorgat per ONCE Catalunya, amb els millors ingredients de les intrigues clàssiques: personatges inquietants, suspens creixent i finals que no deixen indiferent, es va presentar el 24 de maig. El sentit de l’humor, la ironia i l’esperit crític es conjuguen amb mestria en aquest volum d’històries entrellaçades de temàtica negra.

  Continuar llegint Arriba a les llibreries 'Matèria grisa' de Teresa Solana, la guanyadora del XIX Premi Roc Boronat
 • La ONCE reclama un ‘empoderamiento digital’ efectivo para las personas con discapacidad visual

  31/05/2017 Serveis i activitats Niños practican el entrenamiento cerebral con sus dispositivos.

  Con motivo de la conmemoración del Día de Internet 2017, la Organización trata de hacer visible la necesidad de incluir la accesibilidad en todos los avances tecnológicos por una integración real.

  Continuar llegint La ONCE reclama un ‘empoderamiento digital’ efectivo para las personas con discapacidad visual
 • La ONCE se suma al Día contra el Acoso Escolar

  31/05/2017 Joc La ONCE dedicó el cupón del 2 de mayo al Día contra el Acoso Escolar. Cinco millones y medio de cupones difundieron la lucha contra esta lacra.

  La ONCE dedicó el cupón del 2 de mayo al Día contra el Acoso Escolar. Cinco millones y medio de cupones difundieron la lucha contra esta lacra.

  Continuar llegint La ONCE se suma al Día contra el Acoso Escolar
 • El Día Nacional del Celíaco, en el cupón de la ONCE

  31/05/2017 Joc El Día Nacional del Celíaco, que se celebra el 27 de mayo, fue el motivo del cupón de la ONCE del jueves, 4 de mayo. Cinco millones y medio de cupones apoyaron a las personas celíacas y a sus familias, representadas por la Federación de Asociaciones de Celíacos de España (FACE).

  El Día Nacional del Celíaco, que se celebra el 27 de mayo, fue el motivo del cupón de la ONCE del jueves, 4 de mayo. Cinco millones y medio de cupones apoyaron a las personas celíacas y a sus familias, representadas por la Federación de Asociaciones de Celíacos de España (FACE).

  Continuar llegint El Día Nacional del Celíaco, en el cupón de la ONCE
 • Los 30 años del Programa Erasmus, en el cupón

  31/05/2017 Joc Foto de familia de la presentación del cupón dedicado al 30 aniversario del programa Erasmus.

  El 30 aniversario del Programa Erasmus protagonizó el cupón de la ONCE del martes, 9 de mayo (Día de Europa). Cinco millones y medio de cupones difundieron este programa educativo que ha abierto fronteras a millones de universitarios de la Unión Europea.

  Continuar llegint Los 30 años del Programa Erasmus, en el cupón
 • La ONCE dedica 5,5 millones de cupones al 20 aniversario del Foro Europeo de la Discapacidad

  31/05/2017 Joc Alberto Durán, consejero general adjunto al presidente de la ONCE y su Fundación, entregó una copia enmarcada del cupón a Yannis Vardakastanis, presidente del EDF.

  El 20 aniversario del Foro Europeo de la Discapacidad (European Disability Forum, EDF) protagonizó el sorteo de la ONCE del sábado 27 de mayo, con el que la Organización, a través de la comercialización de cinco millones y medio de cupones, quiso reconocer y difundir la labor de esta entidad europea. Alberto Durán, consejero general adjunto al presidente de la ONCE y su Fundación entregó una copia enmarcada de este cupón a Yannis Vardakastanis, presidente del EDF, acompañados por el director adjunto del Gabinete del Secretario de Estado para la Unión Europea, Miguel Bauzá i Moré, y Ana Peláez, consejera general ejecutiva de la ONCE para el área de Relaciones Internacionales.

  Continuar llegint La ONCE dedica 5,5 millones de cupones al 20 aniversario del Foro Europeo de la Discapacidad
 • Taller de paleontologia amb La Mirada Tàctil

  31/05/2017 Esports, Cultura i Oci El programa La Mirada Tàctil, impulsat per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, dins dels seu programa de accessibilitat cultural als museus i centres d’interpretació, ha dissenyat un taller d’inclusió paleontològica per apropar la paleontologia a tots els visitants. I especialment adaptat per a facilitar la seva intel•ligibilitat al públic amb discapacitat visual i ceguesa.

  El programa La Mirada Tàctil, impulsat per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, dins dels seu programa d'accessibilitat cultural als museus i centres d’interpretació, ha dissenyat un taller d’inclusió per apropar la paleontologia a tots els visitants. I especialment adaptat per a facilitar la seva intel•ligibilitat al públic amb discapacitat visual i ceguesa.

  Continuar llegint Taller de paleontologia amb La Mirada Tàctil
 • 100 trabajadores de ILUNION se ponen en la piel de personas con discapacidad en la ‘Tanda de los héroes’ de la Spartan Race Barcelona

  31/05/2017 Ilunion

  ILUNION Hotels, la cadena hotelera del grupo de empresas sociales de la ONCE y su Fundación, patrocinó la ‘Tanda de los héroes’ de la Spartan Race, la mayor carrera de obstáculos a nivel mundial, que se celebró el sábado 27 de mayo en Súria (Barcelona). El equipo de trabajadores de ILUNION corrió en la llamada ‘Tanda de los héroes’, donde uno de cada cuatro participantes tiene algún tipo de discapacidad. El circuito fue de 5 kilómetros. El objetivo era que todo el grupo llegase al mismo tiempo con el apoyo y la colaboración mutua y así superar los más de 20 obstáculos hasta llegar a la meta.

  Continuar llegint 100 trabajadores de ILUNION se ponen en la piel de personas con discapacidad en la ‘Tanda de los héroes’ de la Spartan Race Barcelona
 • Glucòmetres adaptats a persones cegues amb diabetis per millorar el seu autocontrol i autonomia

  31/05/2017

  Els centres d’atenció primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut han lliurat més de 150 glucòmetres adaptats per a persones diabètiques que són cegues. Aquests aparells permeten l’autocontrol i fomenten l’autonomia del pacient en el seguiment de la seva patologia. Fins al moment, els professionals ja n’han entregat més de 150 arreu del territori i a través dels centres d’atenció i primària i també dels hospitals.

  Continuar llegint Glucòmetres adaptats a persones cegues amb diabetis per millorar el seu autocontrol i autonomia