Nº 8 MAIG 2017

 • Els col•legis Maristes Igualada , Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) i l’Escola Sant Jordi (Vilanova i la Geltrú) guanyen a Catalunya el 33 Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació

  03/05/2017 T'interessa Enguany, al Concurs Escolar de l’ONCE han participat a Catalunya 18.510 alumnes de 222 centres educatius, sota la coordinació de 396 professionals de l'educació.

  Sota el lema ‘Som diferents, no indiferents. Activistes contra l'assetjament’ , a Catalunya, han participat 18.510 escolars i 396 professors de 222 centres educatius.

  Continuar llegint Els col•legis Maristes Igualada , Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) i l’Escola Sant Jordi (Vilanova i la Geltrú) guanyen a Catalunya el 33 Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació
 • ENTREVISTA: Enric Botí, nou vicepresident de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social

  03/05/2017 Protagonistes Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i nou vicepresident de l’entitat.

  "La Il•lusió és la millor fórmula de caminar per la vida. L’esperança i l’optimisme ens donen l’empenta necessària per seguir lluitant pel més important que té un país; les persones", assegura en aquesta entrevista Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i nou vicepresident de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social a Catalunya.

  Continuar llegint ENTREVISTA: Enric Botí, nou vicepresident de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social
 • 8.425 persones amb discapacitat es beneficien a Catalunya dels nous programes de Fundació ONCE

  03/05/2017 Fundación ONCE Un total de 8.425 persones amb discapacitat es beneficiaran a Catalunya dels Programa Operatius d'Ocupació Juvenil (POEJ) i d'Inclusió Social i de l'Economia Social (POISES) que Fundació ONCE e Inserta Empleo, la seva entitat per a la formació i l'ocupació de les persones amb discapacitat, està desenvolupant des de gener de 2016 dins el nou període de programació del Fons Social Europeu, que es correspon amb el septenni 2014-2020.

  Un total de 8.425 persones amb discapacitat es beneficiaran a Catalunya dels Programa Operatius d'Ocupació Juvenil (POEJ) i d'Inclusió Social i de l'Economia Social (POISES) que Fundació ONCE e Inserta Empleo, la seva entitat per a la formació i l'ocupació de les persones amb discapacitat, està desenvolupant des de gener de 2016 dins el nou període de programació del Fons Social Europeu, que es correspon amb el septenni 2014-2020. A més, gràcies a aquests programes a Catalunya es formaran 1.351 alumnes i s'aconseguiran 1.932 insercions laborals per a persones amb discapacitat.

  Continuar llegint 8.425 persones amb discapacitat es beneficien a Catalunya dels nous programes de Fundació ONCE
 • L’ONCE Catalunya celebra Sant Jordi

  03/05/2017 Esports, Cultura i Oci El Servei Bibliogràfic de l’ONCE (SBO) ha commemorat el 20è aniversari de la presència a les Rambles de Barcelona, amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi. Ho ha fet amb el tradicional estand de l’ONCE, on els visitants van trobar revistes, llibres i contes en format Braille i daisy .

  L'SBO va exposar revistes, llibres i contes en format Braille i daisy, entre d'altres, al seu estand de La Rambla; afiliats van descobrir, el diumenge 23, la Barcelona dels anys 20, seguint el llibre 'Vida privada' de Josep Mª de Sagarra; la DT va viure una festa literària i musical...I a Tarragona, la V Primavera Literària; lectura pública a la seu de l’ONCE a la Rambla Vella amb fons musical; homenatge a l'escriptor afiliat Ralph Barby i Revetlla Literària.

  Continuar llegint L’ONCE Catalunya celebra Sant Jordi
 • Arantxa Vallespi es presenta com a nova directora de l’ONCE a l'Agència de Reus

  03/05/2017 Protagonistes Dimarts 18 d’abril a la tarda a l’Agència administrativa de l’ONCE a Reus (Plaça de la Llibertat, 9) va tenir lloc la presa de possessió de la seva nova directora, Arantxa Vallespi, en substitució de Julián Julián Claveria.

  Dimarts 18 d’abril a la tarda a l’Agència administrativa de l’ONCE a Reus (Plaça de la Llibertat, 9) va tenir lloc la presa de possessió de la seva nova directora, Arantxa Vallespi, en substitució de Julián Julián Claveria. L’agència de Reus dóna serveis a 431 afiliats i té 88 venedors.

  Continuar llegint Arantxa Vallespi es presenta com a nova directora de l’ONCE a l'Agència de Reus
 • Expertos piden medidas de financiación para erradicar las barreras arquitectónicas en los edificios de viviendas de Catalunya

  03/05/2017 T'interessa Jornada 2017, ¿El final de las barreras arquitectónicas?, celebrada en la sede de la ONCE en Catalunya, y organizada por la agencia Servimedia de la mano de OTIS.

  La sede de la Delegación Territorial de la ONCE en Barcelona acogió el jueves 20 de abril la jornada ‘2017 ¿El final de las barreras arquitectónicas?’, organizadas por la agencia Servimedia y OTIS, líder mundial en fabricación de ascensores, escaleras mecánicas y andenes móviles.

  Continuar llegint Expertos piden medidas de financiación para erradicar las barreras arquitectónicas en los edificios de viviendas de Catalunya
 • Campionat de Catalunya d’escacs per a cecs a Coma-ruga amb Albert Olivera com a guanyador

  03/05/2017 Esports, Cultura i Oci El cap de setmana, del 22 i 23 d’abril, l’Hotel NUBA de Coma-ruga (el Vendrell), va acollir el Campionat de Catalunya d’Escacs per a cecs, organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FECECS) amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell. La classificació final va estar liderada per Albert Olivera, campió de Catalunya i també d’Espanya l’any passat, seguit d’Enrique Lopez, segon; Benito Defrutos, tercer i Manuel Pimienta, quart.

  Amb una participació de 16 escaquistes, hi havia en joc mitja dotzena de places pel Campionat d’Espanya, que van aconseguir Albert Olivera, campió de Catalunya i també d’Espanya l’any passat, seguit d’Enrique Lopez, segon; Benito Defrutos, tercer i Manuel Pimienta, quart. I també Javier Muñoz i Jesús Ángel Ariste.

  Continuar llegint Campionat de Catalunya d’escacs per a cecs a Coma-ruga amb Albert Olivera com a guanyador
 • La ONCE dedica un cupón al CERMI, por sus 20 años en defensa de las personas con discapacidad

  03/05/2017 Joc Imagen del cupón dedicado al 20 aniversario del CERMI:

  El 20 aniversario del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) fue el motivo del cupón de la ONCE del sábado, 1 de abril. Cinco millones y medio de cupones difundirán la imagen y la labor de esta plataforma que representa y defiende a las personas con discapacidad.Nuestra organización se une a los actos que celebran el aniversario de esta plataforma.

  Continuar llegint La ONCE dedica un cupón al CERMI, por sus 20 años en defensa de las personas con discapacidad
 • Eulàlia Fontanals, de l'ONCE, Medalla d'Or del Col•legi Oficial de Treballadors Socials a la categoria de Trajectòria Professional

  03/05/2017 Protagonistes Imatge de Maria Eulàlia Fontanals i Cabré.

  El Col•legi Oficial de Treballadors Socials de Catalunya va celebrar, el passat dia 5 d'abril, el Dia Mundial del Treball Social amb un acte a La Sala de l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (Sant Pere Més Baix, 7) amb un auditori ple de gom a gom. En el transcurs del mateix es va fer lliurament de la Medalla d'Or del Col•legi 2017 en la categoria de Trajectòria Professional a la treballadora social de l'ONCE, Maria Eulàlia Fontanals i Cabré. Un acte en el qual va quedar patent que és molt apreciada entre els afiliats i també entre els seus companys, el treballadors socials de l’Organització.

  Continuar llegint Eulàlia Fontanals, de l'ONCE, Medalla d'Or del Col•legi Oficial de Treballadors Socials a la categoria de Trajectòria Professional
 • Ignacio Ávila y Joan Font son más que Titanes

  03/05/2017 Esports, Cultura i Oci Ignacio Ávila y Joan Font, medallistas paralímpicos en Río de Janeiro y campeones del mundo de ciclismo en pista, participarán en la nueva edición de la Titan Desert.

  Ignacio Ávila y Joan Font, medallistas paralímpicos en Río de Janeiro y campeones del mundo de ciclismo en pista, participarán en la nueva edición de la Titan Desert.

  Continuar llegint Ignacio Ávila y Joan Font son más que Titanes
 • Joan Josep Artero, medalla d’honor de la "Volta"

  03/05/2017 Protagonistes El ciclista de Sant Celoní afiliat a l’ONCE Joan Josep Artero ha rebut la Medalla d'Honor de la "Volta" ciclista a Catalunya en reconeixement a la seva contribució al ciclisme. L'acte, presidit per la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va tenir al Palau de Pedralbes en el decurs de la presentació de la 97a edició de la Volta Ciclista a Catalunya.

  El ciclista de Sant Celoní afiliat a l’ONCE Joan Josep Artero ha rebut la Medalla d'Honor de la "Volta" ciclista a Catalunya en reconeixement a la seva contribució al ciclisme. L'acte, presidit per la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va tenir al Palau de Pedralbes en el decurs de la presentació de la 97a edició de la Volta Ciclista a Catalunya.

  Continuar llegint Joan Josep Artero, medalla d’honor de la "Volta"
 • Carmen Paredes, amb el seu guia Lorenzo Sánchez, segona a la Copa del Món de Marató, a Londres

  03/05/2017 Esports, Cultura i Oci Paredes, com és habitual, va competir pels carrers londinencs al costat del seu marit i guia, Lorenzo Sánchez.

  L'atleta catalana, esportista de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), va pujar al podi amb un temps de 3 hores 9 minuts i 41 segons, tot just després de la japonesa Misato Michishita, que va obtenir la victòria amb 3 hores i 50 segons. Paredes, com és habitual, va competir pels carrers londinencs al costat del seu marit i guia, Lorenzo Sánchez. Van recórrer la tradicional prova de 42 quilòmetres, que van seguir més de 2 milions de persones i en la que a nivell popular van participar més de 40.000 corredors.

  Continuar llegint Carmen Paredes, amb el seu guia Lorenzo Sánchez, segona a la Copa del Món de Marató, a Londres
 • La ONCE convoca el IV Certamen Internacional de Investigación sobre Juego Responsable

  03/05/2017 T'interessa

  La ONCE ha convocado la IV edición del Certamen Internacional de Investigación sobre Juego Responsable con el que la Organización pretende estimular y premiar investigaciones científicas que permitan identificar los efectos de la publicidad convencional en los comportamientos desordenados relacionados con los juegos de azar. El objetivo es realizar, en el futuro, campañas y estrategias publicitarias y de comunicación más adecuadas. El trabajo ganador recibirá 30.000 euros.

  Continuar llegint La ONCE convoca el IV Certamen Internacional de Investigación sobre Juego Responsable
 • Reforma integral a l'Hotel ILUNION Bel Art

  03/05/2017 Ilunion ILUNION Hotels, pertanyent al grup d'empreses socials de l'ONCE i la seva Fundació, ha dut a terme una important reforma integral a l'hotel ILUNION Bel Art, un dels quatre establiments que la cadena té a Barcelona, que a més a més és un Centre Especial de treball (CET). La reforma, que va finalitzar el passat 15 d'abril, ha inclòs una renovació completa de les 94 habitacions de l'establiment, que han estat adaptades al disseny funcional de la marca.

  ILUNION Hotels, pertanyent al grup d'empreses socials de l'ONCE i la seva Fundació, ha dut a terme una important reforma integral a l'hotel ILUNION Bel Art, un dels quatre establiments que la cadena té a Barcelona, que a més a més és un Centre Especial de treball (CET). La reforma, que va finalitzar el passat 15 d'abril, ha inclòs una renovació completa de les 94 habitacions de l'establiment, que han estat adaptades al disseny funcional de la marca.

  Continuar llegint Reforma integral a l'Hotel ILUNION Bel Art
 • COCARMI rebutja qualsevol discriminació en l'accés als locals d'oci per raó de discapacitat

  03/05/2017 Solidaritat

  El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del sector a Catalunya, se suma a la denúncia pública feta per Down Lleida després que un local nocturn de la ciutat impedís la matinada de dissabte 8 d’abril l'accés a un grup de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel•lectuals membres de la seva entitat.Fets com el que van passar dissabte 8 d’abril en un local de Lleida vulneren la Convenció de l'ONU sobre drets de les persones amb discapacitat

  Continuar llegint COCARMI rebutja qualsevol discriminació en l'accés als locals d'oci per raó de discapacitat
 • Presentació 'Mirada Tàctil' a Terrassa

  03/05/2017 Esports, Cultura i Oci L’exposició permanent 'Retall d Ahir i d Avui' inclou un plafó de presentació de La Mirada Tàctil, un mòdul informatiu on inclou el guió expositiu en braille pels visitants amb ceguesa i macrocaracters pels que tenen dificultats visuals lleus.

  L’exposició permanent 'Retall d Ahir i d Avui' inclou un plafó de presentació de La Mirada Tàctil, un mòdul informatiu on inclou el guió expositiu en braille pels visitants amb ceguesa i macrocaracters pels que tenen dificultats visuals lleus.

  Continuar llegint Presentació 'Mirada Tàctil' a Terrassa
 • Nuevo hogar-residencia de Prodis en Terrassa, con la ayuda de Fundación ONCE

  03/05/2017 Solidaritat El alojamiento, puesto a punto gracias a la cofinanciación de Fundación ONCE, tiene capacidad para 12 personas y pretende facilitar la normalización, vida independiente e integración comunitaria de sus destinatarios, según explica el proyecto social, elaborado por la misma entidad.

  El alojamiento, cofinanciado por Fundación ONCE, dispone de 12 plazas y favorece la vida en comunidad de este colectivo.

  Continuar llegint Nuevo hogar-residencia de Prodis en Terrassa, con la ayuda de Fundación ONCE