Nº 62 MARÇ 2022

 • Fundació ONCE ajuda 142 entitats socials de Catalunya durant l'any 2021

  28/02/2022 Fundación ONCE Persones amb discapacitat en el treball

  "Seguim posant el millor que tenim, la nostra solidaritat, per ajudar a les persones amb discapacitat a tenir una vida plena. El treball i l'educació són un camí de realització personal i d'inclusió. Estem contents de posar el nostre granet de sorra per fer una societat catalana més justa amb un teixit social ric i divers. I seguirem sumant", manifesta Enric Botí, delegat territorial d'ONCE Catalunya.

  Continuar llegint Fundació ONCE ajuda 142 entitats socials de Catalunya durant l'any 2021
 • 23 beques de pràctiques laborals per a persones amb discapacitat a les universitats catalanes

  28/02/2022 Fundación ONCE Una persona amb discapacitat visual treballa en un ordinador adaptat.

  De les 23 places disponibles a les universitats catalanes, cinc corresponen a la Universitat de Barcelona, quatre a la Universitat Autònoma de Barcelona, tres a les universitats Politècnica de Catalunya i Rovira i Virgili, respectivament, i dos a les universitats de Girona, Lleida, Pompeu Fabra, i Ramon Llull. "Ens encanta poder ajudar el talent jove perquè pugui posar un peu en el món laboral. L'ocupació és molt important per a les persones amb discapacitat, per tenir una vida digna, plena i autònoma. I per les empreses, una rica aportació humana i de coneixements per ajudar a fer una societat més diversa i inclusiva", afirma Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

  Continuar llegint 23 beques de pràctiques laborals per a persones amb discapacitat a les universitats catalanes
 • El cupó de l’ONCE homenatja els 100 anys del Club Esportiu Laietà, degà del bàsquet català i espanyol

  28/02/2022 Joc El passat 17 de febrer Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Jaume Riera, president del Club Esportiu Laietà, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà, dilluns 21 de febrer, al centenari del Club Esportiu Laietà, el club degà del bàsquet que enguany fa 100 anys. Els van acompanyar desenes de socis i sòcies i treballadors i treballadores del club de Les Corts, de Barcelona, en una jornada de molta alegria.

  El passat 17 de febrer Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Jaume Riera, president del Club Esportiu Laietà, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà, dilluns 21 de febrer, al centenari del Club Esportiu Laietà, el club degà del bàsquet que enguany fa 100 anys. Els van acompanyar desenes de socis i sòcies i treballadors i treballadores del club de Les Corts, de Barcelona, en una jornada de molta alegria.

  Continuar llegint El cupó de l’ONCE homenatja els 100 anys del Club Esportiu Laietà, degà del bàsquet català i espanyol
 • Una vintena de persones cegues surten a navegar

  28/02/2022 Esports, Cultura i Oci Tres persones cegues s'acomoden al vaixell veler abans de sortir a navegar

  L’ONCE Catalunya i el Reial Club Marítim de Barcelona han posat en marxa una iniciativa pionera pel que fa a la vela inclusiva. El projecte WE CAN SEA, que fa el joc de paraules entre el mar i veure. Així, dissabte 12 de febrer una vintena de persones cegues de l’ONCE Catalunya, van realitzar una sortida a vela-creuer pel port de Barcelona. Per molts d'ells i elles va ser la primera vegada i per a tots i totes, una experiència fantàstica. L'activitat va estar possible gràcies a la participació altruista del socis del Marítim que van cedir les seves embarcacions i van dedicar una part del seu temps. Més d'una desena de patrons experimentats van cedir un espai als seus vaixells i van compartir els seus coneixements per navegar.

  Continuar llegint Una vintena de persones cegues surten a navegar
 • Celebrem el Dia Mundial de la Ràdio

  28/02/2022 Joc Cupó de l'ONCE dedicat al Dia Mundial de la Ràdio, el 13 de febrer

  Amb aquest cupó l'Organització va voler destacar el paper de la ràdio a la vida de les persones cegues o amb baixa visió. Felicitem totes les emissores i tots els professionals que hi treballen per obrir-nos una finestra al món i fer-nos més feliços amb les paraules i els sons. Moltes són ja veus amigues, la banda sonora de les nostres vides.

  Continuar llegint Celebrem el Dia Mundial de la Ràdio
 • 5,5 milions de cupons reconeixen la tasca de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida

  28/02/2022 Joc Dijous 3 de febrer Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Ramon Sentís, gerent de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedica el proper dimecres 9 de febrer, al citat hospital. També van assistir Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida, i el venedor d'il·lusions Jordi Reguant.

  Pertany a la sèrie ‘Tú ets important’. L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, pertanyent a l’Institut Català de la Salut, és el centre de referència de malalts aguts de les regions sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran. Exerceix també influència sobre la franja oriental de l’Aragó. La població compresa en aquests territoris assoleix en conjunt la xifra de 450.000 habitants.

  Continuar llegint 5,5 milions de cupons reconeixen la tasca de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida
 • Carles Porta, director de 'Crims': "Posem llum a la foscor per explicar coses i il·luminar històries"

  28/02/2022 Protagonistes Carles Porta als estudis de Catalunya Ràdio. Foto de la CCMA

  Entrevista al periodista Carles Porta, director i presentador del programa 'CRIMS' de TV3, Catalunya Ràdio i podcast.

  Continuar llegint Carles Porta, director de 'Crims': "Posem llum a la foscor per explicar coses i il·luminar històries"
 • Un grup de persones cegues visita la Boca de la Mina de Reus, un passeig ara accessible

  28/02/2022 T'interessa Un grup de persones cegues van participar en un recorregut teatralitzat pel recentment reformat passeig de la Boca de la Mina. Va ser una activitat proposada des de l’Ajuntament de Reus ja que ara la ruta és accessible per a tothom..de la mà de l'antiga anissera de la ciutat, figura emblemàtica de la venedora d'anissos, van poder reconstruir fragments de la història del passeig i dels costums reusencs.

  Va ser una activitat cultural proposada des de l’Ajuntament de Reus ja que ara la ruta és accessible per a tothom.

  Continuar llegint Un grup de persones cegues visita la Boca de la Mina de Reus, un passeig ara accessible
 • Prova pilot de senyalització en braille a diferents estacions de metro i parades d’autobús

  28/02/2022 T'interessa Senyalització en braille a un bus de TMB.

  Al metro s’han col·locat 30 adhesius amb rètols direccionals en braille i alt relleu. A les parades d’autobús, la senyalització en braille inclou el codi i nom de la parada, les línies que hi paren i la destinació

  Continuar llegint Prova pilot de senyalització en braille a diferents estacions de metro i parades d’autobús
 • Èxit dels esquiadors catalans als campionats d’esquí Alpí amb un munt de medalles d'or

  28/02/2022 Esports, Cultura i Oci Un dels podis del campionats amb tots els medallistes

  A la I Copa Federación Española de Deportes para Ciegos (FEDC), els esportistes catalans van obtenir a la modalitat d’eslàlom, un or i tres bronzes. I a la modalitat de gegant van aconseguir dos ors i un bronze:

  Continuar llegint Èxit dels esquiadors catalans als campionats d’esquí Alpí amb un munt de medalles d'or
 • Bons resultats dels nedadors de la FCECS en els Campionats de Catalunya d’Hivern de Natació

  28/02/2022 Esports, Cultura i Oci Tots els nedadors de la FCECS,han assolit la marca mínima per anar els Campionats d’Espanya per autonomies. Fot amb nedadorts i nedadores amb autoritats.

  Tots els nedadors de la FCECS,han assolit la marca mínima per anar els Campionats d’Espanya per autonomies que se celebrarà a Cadis, el 19 i 20 de març. La nedadora de la Federació Catalana d'Esports Cecs (FCECS) Emma Feliu va quedar tercera de la general amb 730 punts. En els 50 metres lliures va realitzar la seva millor marca personal.La Marian Polo també va tenir un bon resultat quedant cinquena amb 618 punts. En l’apartat masculí, va destacar Mahamadou Dembelleh, que va quedar novè amb 621 punts i Alex Villarejo, dotzè amb 512 punts, tots dos encara molt joves

  Continuar llegint Bons resultats dels nedadors de la FCECS en els Campionats de Catalunya d’Hivern de Natació
 • Visita tàctil accessible de ‘Fuego Fuego’ al TNC

  28/02/2022 Esports, Cultura i Oci Escena de l'obra 'Fuego. Fuego'. Foto de @DavidRuano TNC

  La trobada va permetre a les persones cegues tocar de primera mà l’attrezzo, el vestuari, i sentir l’escenografia d’aquesta obra dirigida per la dramaturga xilena, Manuela Infante.

  Continuar llegint Visita tàctil accessible de ‘Fuego Fuego’ al TNC
 • ILUNION Hotels oferirà cobertura mèdica als hostes de tots els seus establiments

  28/02/2022 Ilunion conseller delegat d’ILUNION Hotels, José Ángel Preciados, va signar l'acord amb Quirónsalud.

  ILUNION Hotels ha signat un acord de col·laboració amb Quirónsalud per oferir un nou servei de cobertura mèdica gratuïta a tots els hostes dels 28 establiments de la cadena hotelera. Aquest servei addicional, que permetrà atendre qualsevol necessitat mèdica que es produeixi durant l'estada dels clients als hotels de la companyia, s'emmarca en el compromís que la cadena hotelera d’ILUNION té amb la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

  Continuar llegint ILUNION Hotels oferirà cobertura mèdica als hostes de tots els seus establiments
 • El cupó del Dia Internacional del Joc Responsable

  28/02/2022 Joc El Dia Internacional del Joc Responsable protagonitzà el cupó de l'ONCE de dijous 17 de febrer. A la imatge, el cupó amb 00000.

  Promoure maneres saludables de relacionar-se amb els jocs d'atzar; oferir a la societat tota la informació possible sobre les conseqüències d'un joc additiu i sense control, així com del joc il·legal; analitzar sistemàticament els nivells de risc de tots els productes de loteria, sotmetent-los a un procés d'avaluació detallat; i vigilar i evitar l'accés a aquests de determinats perfils de clients són les claus que sustenten l'estratègia de Joc Responsable de l'ONCE.

  Continuar llegint El cupó del Dia Internacional del Joc Responsable
 • Fundació ONCE i la Fundació Princesa de Girona s’uneixen per a millorar l’accés a l’ocupació de les persones amb discapacitat

  28/02/2022 Fundación ONCE Imatge de la pantalla de la reunió on line amb Salvador Taqué, director general de la Fundació Princesa de Girona, i José Luis Martínez, director general de Fundació ONCE, en una trobada en online en què també va particiupar Enric Botí, delegat territorial d'ONCE Catalunya., entre d'altres participants.

  El conveni es marca, entre altres objectius, l'establiment de programes de captació, orientació i inserció laboral de persones amb discapacitat, especialment joves, “amb la finalitat d'aconseguir-ne l'accés a l'ocupació de qualitat”.

  Continuar llegint Fundació ONCE i la Fundació Princesa de Girona s’uneixen per a millorar l’accés a l’ocupació de les persones amb discapacitat
 • El projecte ACCESSIBILITECH presenta un mapa europeu de tecnologies accessibles per l’educació, el teletreball o la teleassistència

  28/02/2022 Fundación ONCE El projecte ACCESSIBILITECH, liderat per Fundació ONCE, va presentar el passat 17 de febrer en un acte celebrat via online la primera versió d'un mapa europeu de tecnologies accessibles.

  ACCESSIBLITECH és un projecte europeu dissenyat per desenvolupar una eina de mapeig i una metodologia per avaluar tecnologies accessibles a qualsevol nivell de maduresa que tinguin el potencial de millorar la qualitat de vida i l'experiència de les persones amb discapacitat a les àrees de teletreball, educació a distància i teleassistència. El desenvolupen Fundació ONCE, Digital Europe i EASPD, en col·laboració amb EDF, SEE i Philea.

  Continuar llegint El projecte ACCESSIBILITECH presenta un mapa europeu de tecnologies accessibles per l’educació, el teletreball o la teleassistència
 • L'ONCE s’adhereix al Pacte Digital per a la protecció de les dades de les persones

  28/02/2022 Grup Social ONCE L'acte d'adhesió es va celebrar el passat 1 de febrer a Madrid amb la intervenció d’Ángel Sánchez, director general de l'ONCE i de Mar España, directora de l'AEPD.

  El Pacte Digital promou un compromís ferm amb la privadesa en les polítiques de sostenibilitat i els models de negoci de les organitzacions, fent compatible el dret fonamental a la protecció de dades amb la innovació, l'ètica i la competitivitat empresarial.

  Continuar llegint L'ONCE s’adhereix al Pacte Digital per a la protecció de les dades de les persones