Nº 60 GENER 2022

 • L’ONCE Catalunya celebra Santa Llúcia

  28/12/2021 Grup Social ONCE Celebració de Santa Llúcia Reus.

  L’ONCE va viure dissabte 11 de desembre, amb la màxima seguretat i precaució, la celebració de Santa Llúcia, patrona de les persones cegues. Ho va fer amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya, que van homentajar el seu Venedor de l'Any.

  Continuar llegint L’ONCE Catalunya celebra Santa Llúcia
 • Entrega de medalles de 25 i 35 anys de l’ONCE

  28/12/2021 Protagonistes Mostra amb alguns dels grups que van rebre la medalla de 25 i 35 anys.

  L’acte de reconeixement als treballadors que van fer 25 i 35 anys de serveis a l’ONCE, es va fer amb una entrega en petit format, amb un màxim de sis persones, per a que tots els companys homenatjats tinguessin l’afecte i solidaritat institucional que es mereixen. I també un virtual aplaudiment, que va sonar molt fort en els seus cors. Una trobada més íntima i familiar, que va permetre a tots els medallistes que van coincidir poder parlar entre ells i recordar els seus primers dies, els orígens, els valors i les anècdotes d’una vida laboral plegats.

  Continuar llegint Entrega de medalles de 25 i 35 anys de l’ONCE
 • Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  28/12/2021 Protagonistes Rafi Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial, llegeix en braille a l'acte del Dia de la Discapacitat celebrat a Tarragona.

  David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya, va assistir al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, a l’acte l'Estratègia Barcelona per a l'accessibilitat, organitzat per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat amb el lema 'Som diversitat. Construïm Barcelona', van aprofitar l'efemèride er reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i per posar en valor la riquesa de la diversitat a l'hora de construir una ciutat justa i igualitària.

  Continuar llegint Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
 • Veïns del centre de Tarragona reben una pluja d'11 milions d’euros del ‘Cuponazo’ de l’ONCE

  28/12/2021 Joc La venedora de l'ONCE Maria Jesús Fernández.

  El centre de Tarragona va rebre divendres 10 de desembre una pluja fina d'11 milions d'euros del ‘Cuponazo’ de l'ONCE, repartits entre un cupó premiat amb 9 milions d'euros, un altre amb 40.000 euros, 78 més premiats amb 25.000 euros cadascú d’ells i múltiples cupons premiats amb 150 euros. La sort va arribar a Tarragona de la mà de la venedora de l'ONCE Maria Jesús Fernández, que fa només dos anys que reparteix la il·lusió entre els veïns del centre de la ciutat, ja que va començar a treballar just abans de la pandèmia des del quiosc ubicat a la cantonada dels carrers López Peláez i Rovira i Virgili.

  Continuar llegint Veïns del centre de Tarragona reben una pluja d'11 milions d’euros del ‘Cuponazo’ de l’ONCE
 • El voluntariat a l’ONCE supera els 100.000 serveis prestats a persones cegues i amb baixa visió

  28/12/2021 Grup Social ONCE Cupó dedicat al Dia Internacional del Voluntariat

  L'ONCE va donar a conèixer aquestes dades amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, que es va commemorar diumenge 5 de novembre. Actualment, l'Organització compta amb 2.854 persones voluntàries, que al tancament del novembre havien atès durant aquest any 5.728 persones afiliades a l'ONCE. Això suposa un increment del 9,5% respecte al mateix període de l'any anterior, quan la xifra de persones ateses se situava a les 5.230.

  Continuar llegint El voluntariat a l’ONCE supera els 100.000 serveis prestats a persones cegues i amb baixa visió
 • ...I homenatgem els millors voluntaris d'aquí

  28/12/2021 Protagonistes Enric Botí , David Bernardo i Anaïs Garcia van lliurar una placa a Emilio Pretel, voluntari de 74 anys, amb la frase “Reconeixement a la teva acció voluntària. Gràcies per sumar les teves il·lusions a les nostres”.

  El passat divendres 10 de desembre vam celebrar un acte d’homenatge als voluntaris d'ONCE Catalunya a l’Hotel Ilunion i al Saló d’Actes de l’ONCE a Tarragona.

  Continuar llegint ...I homenatgem els millors voluntaris d'aquí
 • L’ONCE inaugura a Girona el seu nou model de quiosc més accessible, ecològic i proper al públic

  28/12/2021 T'interessa L’acte va comptar amb la participació de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Marta Sureda, regidora de l’Ajuntament de Girona; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Francisco Rodríguez, director de l’agència de l’ONCE a Girona, i Montserrat Ayach, venedora de cupons, usuària del nou quiosc.

  L’acte va comptar amb la participació de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Marta Sureda, regidora de l’Ajuntament de Girona; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Francisco Rodríguez, director de l’agència de l’ONCE a Girona, i Montserrat Ayach, venedora de cupons, usuària del nou quiosc.

  Continuar llegint L’ONCE inaugura a Girona el seu nou model de quiosc més accessible, ecològic i proper al públic
 • Un grup de persones cegues de l’ONCE participen com a voluntàries a la Marató de TV3

  28/12/2021 Solidaritat Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE van fer de voluntàries, per segona vegada, al Call Center de la Marató de TV3, que enguany arribava a la seva 30ena edició, dedicada a la Salut Mental. En el torn de tarda, van ser les encarregades de rebre les trucades de solidaritat del poble de Catalunya.

  La solidaritat també és inclusiva.

  Continuar llegint Un grup de persones cegues de l’ONCE participen com a voluntàries a la Marató de TV3
 • José Manuel Blancar, presentat com a nou director de l'agència de l’ONCE a Molins de Rei

  28/12/2021 Protagonistes Àngel Ávila, sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya, i David Bernardo, president del Consell Territorial, van presentar a Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, el nou director de l’agència de l’ONCE a Molins de Rei, José Manuel Blancar. També va assistir Jordi Sanjosé, anterior director de l’agència, recentment jubilat..

  L’agència de Molins de Rei dona serveis a 389 afiliats i té 90 agents venedors i venedores.

  Continuar llegint José Manuel Blancar, presentat com a nou director de l'agència de l’ONCE a Molins de Rei
 • Els gossos pigall mostren a Santa Coloma de Gramenet com ens donen autonomia i mobilitat

  28/12/2021 Serveis i activitats Van participar Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; Bárbara Ferrer, tinenta d'alcaldessa de Drets Socials de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per Persones Afiliades de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya.

  Van participar Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; Bárbara Ferrer, tinenta d'alcaldessa de Drets Socials de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; David Bernardo, president del Consell territorial i Dolors Luna, cap de Serveis Socials de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya.

  Continuar llegint Els gossos pigall mostren a Santa Coloma de Gramenet com ens donen autonomia i mobilitat
 • Més de 80 obres, al Concurs Literari Roc Boronat

  28/12/2021 T'interessa A la foto, els guanyadors del Roc Boronat en l'edicció passada a la cerimònia de lliurament.

  Consta d’una modalitat en prosa oberta a totes les persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu). L’obra guanyadora d’aquesta modalitat es publicarà per l’editorial Amsterdam a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 € i una escultura amb placa gravada. I d’una modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 i una escultura amb placa gravada.

  Continuar llegint Més de 80 obres, al Concurs Literari Roc Boronat
 • 'Sentir que pots ens fa capaços’

  28/12/2021 Joc Cupó de Santa Llúcia: 'Sentir que pots ens fa capaços' .

  'Sentir que pots ens fa capaços' és el lema amb què aquest any l'ONCE celebrà el dia de la seva patrona, Santa Llúcia, a qui dedicà el seu cupó del 13 de desembre. És l'actitud de les persones cegues o amb una altra discapacitat una de les palanques que els permet seguir endavant.

  Continuar llegint 'Sentir que pots ens fa capaços’
 • 6 universitaris catalans amb discapacitat reben una beca ‘Oportunitat al Talent’ de Fundació ONCE

  28/12/2021 Fundación ONCE Foto de familia dels estudiants becats.

  Han obtingut una beca per continuar els estudis, realitzar treballs de recerca o pràctiques en empreses, dins de la vuitena edició del programa 'Oportunitat al Talent' de Fundació ONCE pel curs 2021/2022.

  Continuar llegint 6 universitaris catalans amb discapacitat reben una beca ‘Oportunitat al Talent’ de Fundació ONCE
 • ‘Coral, entrenadora emocional', de Fundació ONCE, un conte per eliminar estigmes de la salut mental

  28/12/2021 Fundación ONCE Captura de pantalla de la presentació online del conte 'Coral'.

  L'objectiu d'aquest conte, com el de la resta de la col·lecció, és que els més petits coneguin la discapacitat i, sobretot, la realitat que s'hi pot viure amb ella d'una manera normalitzada.La presentació d'aquesta història, que forma part de la col·lecció 'Contes que contagien il·lusió', va tenir lloc amb l'estrena d'un vídeo al canal de YouTube de la Fundació ONCE.

  Continuar llegint ‘Coral, entrenadora emocional', de Fundació ONCE, un conte per eliminar estigmes de la salut mental
 • Camí de Santiago Francès Accessible

  28/12/2021 T'interessa

  Gràcies a la tecnologia de geolocalització, els pelegrins amb discapacitat, especialment les persones cegues, podran guiar-se al llarg de tot el Camí, que a terres aragoneses ocupa 98,8 quilòmetres, entre Somport i Undués de Lerda, i localitzar els diferents albergs on allotjar-se.

  Continuar llegint Camí de Santiago Francès Accessible
 • Nakoa, nom guanyador per a un gos guia

  28/12/2021 Fundación ONCE Nakoa, el gos pigall.

  En total, es van rebre 150 propostes. Mª Jesús Varela Méndez, Directora Gerent de la FOPG, afirmà que “amb els més de 100 noms que s'han presentat a aquest concurs ha estat molt difícil triar. Ens encanta com sona el nom guanyador perquè és original i també s'ajusta als nostres criteris que tingués un so clar i agradable, curt i fàcil d'entendre per al gos".

  Continuar llegint Nakoa, nom guanyador per a un gos guia